Alkışlanacak öneri

AK Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çetin, Türkiye'nin gururu olan Nobel Kimya ödülünü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar'ın isminin ilçedeki bir caddeye verilmesini önerdi.

GÜNDEM 4.03.2016 16:46:00 0
Alkışlanacak öneri

Çerkezköy'de vatandaşlar, 2015 Nobel Kimya Ödülünü kazanan Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adının ilçede bir cadde yada sokağa verilmesi için Çerkezköy Belediye Meclisi'ne öneride bulunmuştu. Çerkezköy Belediye Meclisi'nden bu taleple ilgili bir ses çıkmazken, Kapaklı Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, Sancar'ın adının bir caddeye verilmesi önerildi. Öneri, gereğinin yapılması için İmar Komisyonu’na havale edildi.

Kapaklı Belediye Meclisi Mart ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’ndaki yapıldı. Toplantıda, ilçenin muhtelif noktalarında bulunan belediye hisselerinin maliklerine satılmasına ilişkin maddeler oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün plan tadilatı konulu yazıları görüşüldü. Bu gündem maddeleri de oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
VEKALETEN ATANDI
Toplantıda daha önce İl Özel İdaresi ve TESKİ’de çalışan Hüseyin Şahin’in Kapaklı Belediyesi Spor İşleri Müdür vekilliğine atanması oy birliği ile kabul edildi.
ÖNERİ ÇETİN'DEN GELDİ
Toplantı isimsiz sokaklara isim ya da numara verilmesi konulu gündem maddesinin görüşülmesi ile devam etti. Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Partili Kapaklı Belediye Meclis üyesi Mustafa Çetin, “Artık sokaklara isim yerine numara verme sistemine geçmeliyiz. Bununla birlikte kişiliği ve duruşu ile ülkemiz gençlerine örnek olan Nobel ödüllü bilim insanımız Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adının da ilçemizde bir caddeye verilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.
KATILIYORUM
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise, Çetin’in düşüncelerine harfi harfine katıldığını belirterek, “Bu gündem maddesini İmar Komisyonu’na havale edelim. Oradaki arkadaşlarımız da Aziz Sancar’ın ismini hangi caddeye vereceğimize dair bir çalışma yapsınlar” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
Haber / Ahmet KARDEŞ