Bulgarca öğrenen personele gezi sözü

Kapaklı Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Bulgarca kursunu başarıyla tamamlayan 17 belediye personeli sertifikalarını aldı. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, sertifika alan personeline, "ÖÄ

GÜNDEM 3.03.2016 14:09:00 0
Bulgarca öğrenen personele gezi sözü

Açılan kursta, 12 haftada, 120 saatlik ders alarak Bulgarca öğrenen 17 belediye personeli için Kapaklı Belediyesi Nikah Salonunda sertifika töreni düzenlendi. Törene, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bayram Çoğu ve sertifika almaya hak kazanan 17 belediye personeli katıldı.

Kapaklı'da çok sayıda kurs açtıklarını belirten Kapaklı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bayram Çoğu, "Bu kurslarda başarımız üst seviyelerdedir. Bundan sonrada bu tempomuzu koruyarak devlet ve vatandaşımıza daha yararlı olmanın gayreti içerisinde olacağız. Burada 12 haftada, 120 saatlik ders sonrası sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimizi kutluyorum.'' dedi. Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ise, "1 dil 1 insan, 2 dil iki insan anlayışından yola çıkarsak herkesin en az üç dil bilmesini temenni ediyoruz.Verdiği eğitimden dolayı  kurs hocamız Leyla Özkan’a teşekkür ediyorum."dedi.
HALA OKUYORUM
17 kursiyerin de Kapaklı Belediyesinden olmasının kurum açısından önemli olduğunu belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Ben kendim de bu kursa katılıp ve bitirmenin heyecanı içerisindeyim. Eğer personelimizin istekleri doğrultusunda Bulgaristan gidebilmek için aracımız belediyemiz bünyesinde mevcuttur. Öğrenmiş olduğumuz dile ait ülkeyi görüp gezmek isteyen varsa talebi değerlendirip elimizden geleni yaparız. Ben 56 yaşındayım hala üniversite okuyorum ve kurslara katılıyorum. Öğrenmenin yaşı yoktur.Halkımız istediğinde biz belediye olarak eğitim kurumlarına her türlü desteği vermeye hazırız."dedi.
TEŞEKKÜR ETTİ
Kapaklı İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise, şöyle dedi: "Bulgarca kendi ülkesine ait bir dildir. Konumumuz itibari ile Bulgaristan komşu ülkelerimizdendir. Komşu ülkelerimize gittiğimizde dil anlamında zorluk yaşamamak için bu anlamlı kursu açarak burada sertifika verme töreninde bizleri ağırlayan gece gündüz demeden görevini layıkıyla yerine getirmeye çalışan Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüze, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve değerli zamanlarını ayıran kurs öğretmenlerimize teşekkür ediyorum."
Konuşmaların ardından ise 17 belediye personeline sertifikaları verildi.