Sur'a yürüme izin yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ne yürüyüş çağrısı yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirdi. Başbakan Davutoğlu,"Demirtaş'ın nasıl

GÜNDEM 2.03.2016 17:35:00 0
Sur

Diyarbakır’da provokatif açıklamalarına devam ediyor. Bunların ağzından silahı bırakın sözünü duydunuz mu? Oraya gideceklermiş de yürüyeceklermiş de. Bunların meselesi teröristlerle işbirliği yapmak. İzin vermeyiz, söylediklerimizin ne kadar ciddi olduğunu herkes zamanla görüyor" dedi.

'TAVİZ VERMEYİZ' 
Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. En başından söyledim, taviz vermeyiz. Kimin elinde silah varsa o silahı bırakıncaya kadar gereken yapılacaktır. Sokağa çıkma yasağının uzun sürmesi, teröre bulaşmamış vatandaşlarımızın zarar görmemesi içindir. Çağrıda bulunuyoruz; içeride olanlar çıksınlar. Sivil vatandaşsa zaten çıkabilirler, suçlular teslim olsunlar. Mutlaka operasyon yapmak için bir adımımız yok. Nerede kamu düzenini tehlikeye sokacak alanlar varsa operasyon yapıyoruz ve 'teslim olun' çağrısı yapıyoruz."
SUR'A GİRİŞ YASAK
Diyarbakır Valiliği ise, ikinci bir emre kadar Sur İlçesi'nde oturanların dışındaki kişilerin ilçeye girişlerini yasakladı.