Batı Trakya'da niye yoksunuz?

TBMM Genel Kurulu'nda 2016 yılı Bütçe tasarısının Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı bütçeleri görüşmelerinde

GÜNDEM 29.02.2016 14:15:00 0
Batı Trakya

Peki, 200 bin Türk’ün yaşadığı Batı Trakya’da, 1 milyondan fazla Türk'ün ve Müslüman'ın yaşadığı Bulgaristan'da niye yoksunuz, yüzünüz hiç kızarmıyor mu?” diye sordu.

Bütçe yapmanın amacının denetimi sağlamak, halktan toplanan vergilerin harcama kalemlerini görmek, kurumların çalışmasını belli durumlarda denetlemek üzerine oluştuğunu belirten Köprülü, TİKA’nın Türk nüfusunun yaşadığı yerlerin ihmal edildiğini öne sürdü.
BİRAZCIK DA UTANIN
TİKA ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın bağlı olduğu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ı eleştiren Köprülü,  "Az önce dinliyorum, ‘Büyük devlet olmanın gereğidir TİKA.’ diyor. Evet, TİKA büyük devlet olmanın gereğidir ama büyük devlet isek, eğer TİKA'yı da büyük devlet olmanın gereği bir kurum haline getirmek istiyorsak, o zaman Yunanistan'da ofisiniz olacak, Bulgaristan'da ofisiniz olacak, milyonlarca Müslüman'ın, Türk'ün yaşadığı Çin'de ofisiniz olacak, Rusya'da ofisiniz olacak. Namibya'da, Çad'da, Cibuti'de ofis açmanıza alkış bekliyorsunuz ya, tebrik bekliyorsunuz ya, tebrik ediyoruz ama buralarda da çalışmanız olmamasından dolayı biraz da utanmanızı istiyoruz. Bunu söylemeye de hakkımız var herhalde” dedi.