Romanların dertlerini dinledi

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Derneği'ni ziyaret etti. Roman vatandaşlarının en büyük sıkıntısının barınma, eğitim ve iş olduğunu beliren Doğ

GÜNDEM 28.02.2016 14:42:00 0
Romanların dertlerini dinledi

Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Derneği'ni ziyaret eden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan, ilçe yönetimi ve Kadın Kolları İlçe Başkanı Rüveyda Akbay’'ı dernek başkanı Okan Sevgi ve Roman vatandaşlar çalan davul ve zurnalar eşliğinde karşıladı.

DERME ÇATMA YERDE YAŞIYORLAR
Bir süre önce Türkiye'nin ilk Roman  Milletvekili olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'nun derneklerini ziyaret ettiğini hatırlatan Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Dernek Başkanı Okan Sevgi, "Bizler Roman vatandaşları olarak sizlerden beklentimiz barınma, eğitim ve iştir. Bugün bir çok vatandaşımız derme çatma yerlerde yaşıyor.Yaşadıkları yerler sağlıklı değil.Eğitim konusunda da çocuklarımızın okuması için ailelerin iş güç sahibi olması lazım ki çocuklarını okutabilsinler.Bizler bu konuda yardımcı olmanızı istiyoruz. Bazı yerlerde de Roman diye bizleri dışlıyorlar. Bizlerinde insanca yaşama hakkı var. Bu nedenle iyi koşullarda yaşamak istiyoruz. Gelir olmayınca aileler çocuklarını okutamıyor.Bu nedenle çocuklarımızı okutmak lazım.Torba Yasada inşallah bizlerin sıkıntılarını çözümleyecek bir şeyler vardır.”dedi.
BAŞBAKANIMIZIN TALİMATIYLA GELDİK
Ziyaretlerinin siyasi olmadığını belirten AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan,
"Sizlere  başbakanımızın talimatıyla geldik.Tekirdağ’da gerçekleşen Roman Çalıştayı'nda Roman dernekleri başkanlarıyla beraberdim. Sizlerin sıkıntılarınızın neler olduğunu öğrendim.Bu sıkıntılarınızın kısa zaman içerisinde çözümlenmesi için gereken çalışmanın öncelikle bitirilmesini ve çözüme kavuşması için gerekeni yapacağım.Ayrıca sizlerin sıkıntılarınızı Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından da 2009 yılında gündeme getirilmişti. 3 Mart tarihinde de Dünya Romanlar Gününde bu sıkıntılarınızı masaya yatırılacak ve kısa sürede çözümlenmesi için gereken yapılacaktır.Dünya Romanlar Gününde başbakanımız çok önemli açıklamalar yapacak.Bu ülkede ne laz, ne kürt,ne de roman gibi biz  ayrım yapmıyoruz.Bu ülkede yaşayan sizlerde bizlerin evlatları ve efendilerisiniz.Ümmetimizde böyle diyor.İş konusunda sıkıntılarınızı,eğitim konusunda ve barınma konusundaki sıkıntılarınızın çözümü için önlem aldık.Çocuklarınızı okumaya teşvik etmeniz lazım.İşverenlerle sizleri işe almaları konusunda görüşmeler yapılıyor ve ayrımcılık tanımı yapmamalarını istiyoruz.Birde sizlerde erken evlilikler var. Çocuklarınızı çocuk yaşta evlendirmeyin. Erken evlenenler çoluk çocuk sahibi olmuş şikayet konusu olduğunda eşi  yaşı küçük diye hapse giriyor buda doğru değil.Barınma konusundaki sıkıntınız var.Roman kardeşlerimizin daha iyi şartlarda barınmaları için TOKİ ve belediyelerle çalışmalar var. Sizlerin sıkıntılarınızı ve beklentilerinizi Ankara’ya ileteceğim bu konuda içiniz rahat olsun.”dedi.
Haber/Seyit SÜREN