Purçu'dan Romanlara 'Çocuklarınızı okutun' uyarısı

Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın ise üçüncü Roman Milletvekili olan CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Özcan Purçu, Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Derneği'nde Roman vatandaşlarla buluştu. Burada Pur

GÜNDEM 25.02.2016 18:29:00 0
Purçu

Sizlerin istihdam,sağlık,barınma ve okul sorunlarınızın bir an önce çözümlenmesine çalışacağım. Ben sizlerin sayesinde milletvekili oldum ve Büyük Millet Meclisinde dört kırmızı plakalı milletvekillerinden de biriyim.Sizlerden ricam çocuklarınızı mutlaka okutun.”dedi.
KIRMIZI PLAKAYLA GELDİ
TBMM 011 kırmızı plakalı makam aracıyla Çerkezköy'e gelen CHP İzmir Milletvekili ve TBBM Katip Üyesi Özcan Purçu'yu, Otogar önünde Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Okan Sevgi ve denek yönetimi karşılandı. Özcan Purçu ve beraberindekiler ilk olarak Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti.Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akay, Purçu'ya başarılar diledi.
BİRÇOĞU OKULA GİTMİYOR
Ardından Purçu, Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Derneği'ni ziyaret etti ve burada Roman vatandaşlarla bir araya geldi ve sorunlarını dinledi. En büyük sıkıntılarının istihdam,barınma, eğitim ve yol olduğunu belirten Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Okan Sevgi, “Bu sıkıntıların sizlerin aracılığıyla mecliste dile getirerek çözülmesini istiyoruz.40 yılı aşkın Çerkezköy’de Fatih Mahallesinde yaşıyoruz.Burada toplam 500 haneyiz.Bunun 250 hanesi Roman,250 hanesi ise doğu ve güney doğudan gelenler oluşturuyor.Bugün Roman vatandaşlarımızın bir çoğunun çocuğu okula gitmiyor. Gidenlerde Orta okuldan sonra devam etmiyor.Nedeni ise geçim sıkıntısıdır. Eğer bu insanlarımızın düzgün bir işi geliri olsa hem geçimlerini daha iyi sağlayacaklar, hem de çocuklarını rahatlıkla okutabilecekler. Biz dernek olarak çocuklarımızın okuması için ailelerle sık sık görüşüyoruz.Bizim istediğimiz istihdam,eğitim, sağlık ve barınmadır.Bugün bir çok Roman derme çatma yerlerde yaşamını sürdürüyor.Kimi naylon çadırlar içinde yaşıyor.Bu sıkıntılarımızın çözümlenmesini acilen istiyoruz.”dedi.
NAYLON ÇADIRDA DOĞDUM
Romanların sıkıntısını en iyi bilenlerden olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili ve TBBM Katip Üyesi Özcan Purçu ise, "Bende naylon çadırda doğdum.Annem ve babam sepetçilik yapıyordu. Öğrenim hayatımda çadırda mum ışığında ve sokak lambası altında ders çalışarak tamamladım.Öğrenim hayatım süresince de aileme sepet örerek destek oldum.İmkansızlıklara rağmen öğrenimimden vazgeçmedim okudum ve milletvekili oldum.Çocuklarınızı mutlaka ve mutlaka okutun. Evet ne kadar çok zorluk çektiğinizi çok iyi biliyorum. Bu ülkede kesinlikle ayrımcılık yok. Bakın Türkiye Büyük Millet Meclisinde ben tek Roman milletvekiliyim ve mecliste tüm parti milletvekilleri bana saygı duyuyor.İlgi gösteriyor.Sıkıntılarınızın çözümlenmesi için çalışıyorum.İnşallah bu sıkıntıların kısa zaman içerisinde çözüme kavuşması içinde elimden geleni yapacağımı bilmenizi istiyorum.Bugün ben milletvekili olsuysam sizlerin sayesinde oldum.Biz her şeyi dışarıdan beklemeye alışmış ve bekleye bekleyede yoksul hale gelmişiz.Artık dışarıdan beklemek yok.Bilinçli olacağız. Bilinçli olmak içinde çocuklarımızı okutacağız.
Marmara Haber/Seyit SÜREN