Delege seçimine 'Tarih' tepkisi'

CHP Çerkezköy İlçe Başkan adayı Barış Erdoğan, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı'nın delege seçimlerinin 11 ile 13 Mart tarihleri arasında 3 gün süreyle yapılacağını açÄ

GÜNDEM 25.02.2016 14:10:00 0
Delege seçimine

Erdoğan, "İlçe delege seçimlerinin mahallelerde ayrı ayrı saatlerde yapılmasının doğru ve demokratik değildir. Delege seçimlerinin her kesin  evde olduğu 13 Mart Pazar günü İlçe Teşkilatında yapılmasının en doğru ve en demokratik  ve aynı zamanda CHP'ye yakışan hareket olacaktır."dedi.

Erdoğan, eski İlçe Başkanı Saim Özkan ve eski ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Çerkezköy,Çorlu ve Süleymanpaşa'da yapılan delege seçimlerinin iptal edildiğini ve yenilenmesine karar verildiğini belirten CHP Çerkezköy İlçe Başkan adayı Barış Erdoğan, "Seçimlerin iptal edilmesinin nedeni yapılan usulsüzlükler ve demokratik olmayan uygulamalardı.Süreci özetlemek gerekirse, aslında her şey Saim Özkan başkanlığındaki yönetiminin 16 Temmuz 2014 tarihinde haksız ve hukuksuz bir şekilde bazı baskılar sonucu görevden alınmasıyla başladı. Daha sonrada 5 kişilik kayyum heyeti atandı.Bu dönemde de bir çok yanlışlıklar devam etti ve bu günlere geldik.”dedi.
İTİRAZDA BULUNDUK
Delege seçimlerinde ilçe yönetiminin kongre yönetmenliğine aykırı işlemler yaptığını ileri süren Erdoğan, “Eylül 2015 tarihinde başlayan kongre süreci 1 Kasım seçimleri dolayısıyla genel merkezimizce 2015 Kasım- Aralık aylarına ertelenmişti. Bu süreçte Çerkezköy ilçe yönetimi yapması gereken delege seçimlerini yapmayıp tüzüğe ve yönetmenliklere aykırı hareket etmiştir. İlçe Seçim Kurulu ve genel merkeze yaptığımız yazılı itirazlar sonucu genel merkez usulsüz, tüzüğe ve kongreler yönetmenliğine aykırı işlemler yapıldığı için Çerkezköy de yapılacak ilçe kongresini durdurmuş ve ileri bir  tarihe ertelemiştir.Gelinen noktada Tekirdağ İl Kongresi bizimle aynı kaderi paylaşan Süleymanpaşa,Çorlu ve Çerkezköy üye ve delegelerinden yoksun bir şekilde yapılmıştır.Genel Merkezimiz kongreler sürecini tekrar başlatmış olup delege seçimi yapılmayan Çerkezköy’de seçim sürecinin tamamlanması için ilçe başkanlıklarına bir genelge göndermiştir.” ifadelerini kullandı.
YANLIŞLIKLAR DEVAM EDİYOR
CHP Çerkezköy ilçe yönetiminin bir süredir yanlışlık yaptığını ve bu yanlışlıkların devam ettiğini öne süren Erdoğan, "İtirazımız ve mücadelemiz sonucunda Çerkezköy İlçe yönetimi masa başında değil sandık başında delege seçimi yapmak zorunda kalmıştır. Ama yanlışlıklar devam etmektedir. Delege seçimi tarih ve saatleri ilçemizde yaşayan üyelerimizin çalışma koşullarına uygun değildir.Bizim istediğimiz ise delege seçiminin 13 Mart 2016 Pazar günü  08.00-17.00 saatleri arası yapılması yönündedir.Bu konuda örnek çok.Milletvekilliği ve belediye başkanlığı aday  belirleme seçimleri bu şekilde yapılmış ve başarılı olmuştur.Sonuç itibariyle bizim tek isteğimiz geniş katılımlı şeffaf bir seçim süreci yaşanılmasıdır.  Haber/Seyit SÜREN