Tavuk çiftliğine sahte içki baskını

Edirne'nin Üyüklütatar Köyü'nde, jandarmanın tavuk çiftliğine yaptığı baskında ,piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış 636 şişe sahte içki ele geçirdi.

GÜNDEM 23.02.2016 15:24:00 0
Tavuk çiftliğine sahte içki baskını

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Edirne merkeze bağlı Üyüklütatar Köyü’nde bir tavuk çiftliğinde sahte rakı ve votka üretilip satıldığı yönünde ihbar aldı. İhbarı değerlendiren ekipler, köydeki tavuk çiftliğine dün sabah saatlerinde baskın düzenledi.

SAHTE RAKIYI GERÇEĞİNDEN AYIRT ETMEK ZOR
Jandarma düzenlediği baskında satışa hazır piyasa değeri 50 bin lira olan 636 şişe sahte rakı ve votka ele geçirdi. Sahte içki üretiminde kullanılan ekipmanlara jandarma el koyarken, insan hayatını hiçe sayarak sağlıksız ortamda üretilen sahte rakı şişeleri gerçeğinle neredeyse aynı olarak hazırlanması dikkat çekti. Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri sahte içki üretiminde 8 kişiyi gözaltına aldı.
Edirne İl Jandarma Komutanlığı; son yıllarda ülke genelinde sıkça meydana gelen, ölümlere ve görme kayıplarına neden olan sahte içki üretimi ile mücadeleye yasal mevzuatın kendilerine vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde kararlılıkla devam edeceği belirtildi.