Satranç, hastalık yapmayan bir virüstür

Kapaklı'da Gazi İlkokulu'nda düzenlenen ve 20 takımından 113 öğrencinin katıldığı Kapaklı Küçükler Takım Satranç Turnuvası büyük çekişmeye sahne oldu. Düzenlenen turnuvada ilk 5'e

GÜNDEM 22.02.2016 14:10:00 0
Satranç, hastalık yapmayan bir virüstür

Turnuvada, dereceye giren ilk 3 takıma ise Satranç Federasyonu tarafından özel olarak hazırlatılan madalyalar takdim edildi.
Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kapaklı Gazi İlkokulu ve Kapaklı Türkiye Satranç Federasyonu Temsilciliği tarafından 20-21 Şubat tarihleri arasında organize edilen Kapaklı Küçükler Takım Satranç Turnuvası, büyük çekişmenin ardından tamamlandı. Kapaklı Gazi İlkokulu’nda düzenlenen ödül törenine İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Belediye Başkan Vekili Ersin Yavuz, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Remzi Garip ve Akın Yılmaz, Tekirdağ Satranç Federasyonu Temsilcisi Mehmet Vardar, Kapaklı Satranç Federasyonu Temsilcisi Murat Bektaş ile okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Burada saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından törene geçildi. Kapaklı’da satranç sporunun gelişimini anlatan özel slayt gösteriminin ardından öğretmenler tarafından kaval, gitar, yan flüt ve bağlama eşliğinde müzik dinletisi yapıldı.

SADECE MASADA KAZANILMAZ
Turnuvaya katılan herkese teşekkür eden Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Biz ne zaman Kapaklı’da bir satranç turnuvası düzenlesek, Tekirdağ Satranç Federasyonu Temsilcisi Mehmet Vardar davetimize her defasında koşarak geldi. Her turnuvada bizden daha fazla koşturdu. Bu nedenle kendisine çok teşekkür ediyorum.Satranç sporunda iyi oyuncu ya da kötü oyuncu diye kavram yoktur. Satranç sadece masada kazanılmaz. Öncesinde iyi hazırlık yapılması gerekiyor. Bu hayatta da böyledir. Öğrenciler TEOG sınavına giriyor. Fakat öncesinde uzun bir süre bu sınava hazırlanıyor. Aksi takdirde sınavları iyi geçmez. Dolayısıyla yapılan her hamlenin, her işin sonucu düşünülmelidir. Bu nedenle Kapaklı’da satranç sporuna önem veriyoruz. Attığı adımın hesabını yapan, yarınını planlayabilen nesiller yetiştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
BİR VİRÜSTÜR
Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ Temsilcisi Mehmet Vardar ise, "Satranç, hastalık yapmayan bir virüstür. Satranç sporunun yararını hayatın her alanında gördüm. Şimdi de bunun karşılığını vermeye çalışıyorum” dedi.
MADALYALARINI ALDILAR
Turnuvada 3’üncü olan takıma madalyalarını ve hediyelerini Kapaklı Belediye Başkan Vekili Ersin Yavuz takdim ederken; ikinci olan takıma ise madalya ve hediyelerini İlçe Jandarma Komutanı verdi. Satranç turnuvasının şampiyon takımı ise madalya ve ödüllerini Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’ün elinden aldı. Ödül töreninin ardından Tekirdağ Satranç Federasyonu Temsilcisi Mehmet Vardar, Kaymakam Gürbüz ile, Belediye Başkan Vekili Ersin Yavuz ile turnuvanın yapıldığı Bussines Otel'in sahibi Remzi Garip'e satranç takımı hediye etti.
Haber / Ahmet KARDEŞ