Bu takım tutulmaz

Teknikdirektör Vasıf Aksaka ile Tekirdağ Süper Amatör Lig'de yeni bir başlangıç yapan 1911 Çerkezköyspor, 1461 Karadenizspor karşısında sergilediği muhteşem futbol ve elde ettiği 9-0'lık fa

GÜNDEM 22.02.2016 13:42:00 0
Bu takım tutulmaz

Pazar günü saat 13.00’da Mustafa Uğraş Stadı’nda oynanan karşılaşmaya 1911 Çerkezköyspor, “Sedat Çolak, Göksel Söyler, İsmail İnan, Emre Morgil, Hayrettin Aydın, Selçuk Tekeci, Tezcan Karabulut, Oğuz Kaptan, Metin Erdem, Hakan Tice ve Deniz Sert” on biri ile başlarken; konuk ekip 1461 Karadenizspor ise “Şahin Karaman, Gökhan Kör, Kubilay Demirci, Uğur Karabacak, Ramazan Alabay, Ceyhun Kalıntaş, Ogün İncehasan, Cevdet Karanfil, Ümit Özdemir, Harun Korkmaz ve Rahim Karaca” kadrosuyla sahaya çıktı.

EMRE MORGİL İLK ONBİRDE

1911 Çerkezköyspor’da Teknikdirektör Vasıf Aksaka, takıma transfer olduğu günden bu yana hiçbir maçta forma şansı bulamayan Emre Morgil’e ilk on birde şans verdi. Gençağa’nın takımdan gönderilmesinin ardından orta sahada Selçuk görev yaparken, kale ise takımın genç file bekçisi Sedat Çolak’a emanet edildi. Haftalar sonra resmi bir karşılaşmaya çıkan Emre Morgil, gerek performansı gerekse oyunu yönlendirmesi ile takımın vazgeçilmez isimlerinden biri olacağının sinyallerini verdi. 

FUTBOLCULAR KENETLENDİ

Mücadele öncesinde Türkiye’de son günlerde yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 1911 Çerkezköysporlu futbolcuların, başlama düdüğü çalmadan önce saha ortasında kenetlenip birlik beraberlik mesajı vermesi, sahaya inanarak çıkmaları, adeta alınacak 9-0’lık galibiyetin habercisi oldu.

RAKİP KALEYİ ABLUKA ALTINA ALDILAR

Karşılaşma konuk ekip 1461 Karadenizspor’un santra vuruşu ile başladı. İlk düdük ile birlikte 1911 Çerkezköyspor rakip kaleyi abluka altına aldı. Maçın henüz 3’üncü dakikasında Oğuz Kaptan’ın ortasını iyi takip eden Metin’in volesi, rakip defansa çarpıp kornere çıktı. Baskılı futbolu ile rakibi bunaltan 1911 Çerkezköyspor, 7’nci dakikada Selçuk ile gole çok yaklaştı. Günün en başarılı isimlerinden biri olan Selçuk’un ceza sahası dışından çektiği sert şut, az farkla direğin üzerinden auta çıktı. Maçın 17’nci dakikasında ise kazanılan serbest vuruşta topun başına Hayrettin geçti. Hayrettin’in sert şutunu kaleci Şahin son anda kornere çeldi. 1461 Karadenizspor’u kendi yarı alanına hapseden 1911 Çerkezköyspor, sahada basmadık nokta bırakmadı.

BEKLENEN GOL 40’NCI DAKİKADA GELDİ

Oyunun mutlak hakimi olan 1911 Çerkezköyspor, maçın 26’ncı dakikasında bir fırsattan daha yararlanamadı. Sol kanattan ceza sahasına giren Metin, rakiplerini geçtikten sonra sert bir şut çekti. Metin’in sert şutunu kaleci Şahin parmak uçlarıyla kornere çeldi. 36’ncı dakikada topla buluşan Tezcan, defans oyuncuları arasından Deniz Sert’e mükemmel bir ara pası çıkardı. Ceza sahası içinde topla buluşan Deniz, bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Takımın en golcü ismi olan Deniz, topu auta göndererek, net pozisyonu cömertçe harcadı. Bu pozisyondan dört dakika sonra orta sahanın başarılı isimlerinden Selçuk, iki rakibini geçtikten sonra düşerken Deniz’e mükemmel bir pas çıkardı. Topla birlikte hızla ceza sahasına giren Deniz bu kez affetmedi ve meşin yuvarlağı kalecinin sağından filelerle buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi. Deniz, golün ardından yedek kulübesine koşarak sevincini hocası ve takım arkadaşlarıyla paylaştı.

İLK YARI SKORU 2-0

Rakibine pozisyon dahi vermeyen 1911 Çerkezköyspor, birçok net gol pozisyonu değerlendiremedi. Ev sahibi ekip maçın 41’inci dakikasında ikinci gole çok yaklaştı. Rakibini şık bir çalımla geçen Metin, topuk pasıyla topu Hayrettin’e verdi. Topla birlikte ilerleyen Hayrettin’in güzel ortasını Deniz göğsüyle yumuşatarak Tezcan’a indirdi. Tezcan’ın gelişine yaptığı vuruş kaleci Şahin’de kaldı. 44’üncü dakikada ceza alanı dışında topla buluşan Metin’in yaklaşık 30 metreden çektiği sert şutu da kaleci Şahin aynı güzellikte kornere çeldi. Hayrettin’in kullandığı korner atışında ön direkte topla buluşan Oğuz Kaptan, kafa vuruşuyla topu arka direğe aşırdı. Topu iyi takip eden Hakan Tice, kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek takımını 2-0 öne geçirdi. Kalan dakikalardan başka gol sesi çıkmayınca mücadelenin ilk yarısı 1911 Çerkezköyspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

OĞUZ’DAN AKIL DOLU HAREKET

Maçın ilk yarısında 4 net pozisyondan yararlanamayan 1911 Çerkezköyspor, ilk yarıda oynadığı futbolla adeta ikinci yarıda yaşanacak gol yağmurunun sinyalini verdi. Ev sahibi ekip ikinci yarıya da hızlı başladı. 48’inci dakikada Hakan Tice’ye yapılan faul ile 1911 Çerkezköyspor frikik atışı kazandı. Topun başına Tezcan geçti. Tecan’ın mükemmel şutunu, kaleci Şahin aynı güzellikte kurtararak kornere çeldi. Maçın 51’inci dakikasında Hakan Tice, rakiplerini tek tek geçerek topu ceza sahası içindeki Oğuz’a gönderdi. Oğuz akıl dolu bir hareketle topun üzerinden atlayınca, arkasında boş pozisyonda olan Deniz topla buluştu. Kaleciyi çalımlayan Deniz, topu boş kaleye yuvarlayarak takımını 3-0 öne geçirdi.

1461 KARADENİZSPOR 10 KİŞİ KALDI

1911 Çerkezköyspor’un muhteşem futbolu, mücadeleyi izleyen taraftarları adeta mest etti. Karşılaşmanın 59’uncu dakikasında Hakan Tice’nin ortasını kafasıyla kontrol eden Deniz Sert, kaleciyi de geçip kendisinin üçüncü takımının 4’üncü golüne imza attı. Hat-Trick yapan Deniz, gol sevincini takım arkadaşlarıyla birlikte taraftarlara giderek paylaştı. 1911 Çerkezköyspor 5’inci golü, takımın yeni transferlerinden Metin’in ayağından buldu. 61’inci dakikada sağ kanattan hızla rakip ceza alanı içine giren Metin’in sert şutu, kalecinin sağından filelerle buluştu. Bu dakikada 1461 Karadenizspor’da Gökhan sakatlanarak oyunu terk etti. Üç oyuncu değişikliği hakkını kullanan 1461 Karadenizspor bu dakikadan sonra 10 kişi ile mücadele etti.

TARAFTARA GOLLÜ CEVAP

1911 Çerkezköyspor mücadelede 5-0 öne geçerken, tribünde bulunan taraftarlardan biri 17’inci haftada alınan 6-1’lik mağlubiyeti anımsatarak “6-1’in averajını kurtarın” diye serzenişte bulundu. Taraftarın bu sözlerine 1911 Çerkezköyspor 1 dakika sonra bulduğu 6’ncı golle cevap verdi. Göksel’in ortasını güzel bir şekilde kontrol eden Deniz, ceza sahası içinde rakibini geçtikten sonra oğuz Kaptan’a şık bir topuk pası verdi. Deniz’in pasına gelişine sert vuran Oğuz Kaptan, takımını 6-0 öne geçirdi.

SELÇUK YERİNİ MESUT’A BIRAKTI

Günün en başarılı isimlerinden Selçuk, mücadelenin 61’inci dakikasında oyundan çıkarak yerini Mesut Aytemiz’e bıraktı. Transfer edildiği günden bu yana forma şansı bulamayan ve 1461 Karadenizspor karşısında çıktığı ilk maçında hem oyun anlayışı hem de arkadaşlarına yaptığı yönlendirmelerle yerinde bir transfer olduğunu gösteren Emre Morgil, rakip takımın atağında yaptığı taktiksel faul ile net gol pozisyonunu önledi. Emre hakem tarafından da sarı kart ile cezalandırılırken; Cevdet’in kullandığı frikik atışını ise kaleyi Muzaffer Kurt’tan devralan Sedat mükemmel bir şekilde uzanarak kornere çeldi.

SON SÖZÜ METİN SÖYLEDİ

Mücadelenin 77’nci dakikasında Oğuz Kaptan yerini Emrah Çilingir’e bıraktı. Karşılaşmanın 82’nci dakikasında sağdan hızla gelen Göksel’in yaptığı ortaya iyi yükselen Emrah, topu kafayla ağlara gönderdi ve takımını 7-0 öne geçirdi. Bu golden sadece 1 dakika sonra Emrah’ın şık pasıyla ceza alanına giren Hakan Tice, rakiplerini tek tek geçerek şık bir plase ile topu filelere gönderdi ve farkı 8’e çıkardı. 85’inci dakikada defansın başarılı isimlerinden İsmail İnan yerini Mesut Salmaz’a bıraktı. Takımın golcüsü Deniz Sert, karşılaşmanın son dakikalarında gelişen atakta topla birlikte rakip ceza sahasına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Deniz, topu ağlara göndermek yerine, daha müsait durumda olan arkadaşı Metin’e pas çıkardı. Deniz’in pasını gelişine çektiği şutla boş kaleye yollayan Metin, kendisinin ikinci takımının da dokuzuncu golünü kaydetti.

RÖVANŞI ALDI

Tekirdağ Süper Amatör Ligi’nin ilk yarısında oynanan ve 3-3 eşitlikle sona eren 1461 Karadenizspor maçının rövanşını 9-0’lık skorla alan 1911 Çerkezköyspor yeşil sahada adeta şov yaptı. Yeni teknik direktör Vasıf Aksaka ile çıktığı ilk maçında 9 gol atan 1911 Çerkezköyspor, bir o kadar net gol pozisyonundan da yararlanamadı.

Haber / Ahmet KARDEŞ