Sarı'nın cevabı sert oldu

Tekirdağ 1. Amatör Küme takımlarından Çerkezköy Doğanspor'dan olaylı bir şekilde ayrılan Teknikdirektör Ahmet Sarı, "Kulüp Başkanı Kazım Asbaş, karşılaşma sırasında oyuncu

GÜNDEM 19.02.2016 17:16:00 0
Sarı

Hafta sonu Çerkezköy Doğanspor U-19 Futbol Takımı ile Saray Belediyespor U-19 Futbol Takımı arasında oynanan lig maçında, Kulüp Başkanı Kazım Asbaş oyuncu değişikliğine müdahale edince Teknikdirektör Ahmet Sarı tribüne çıkmış, maç sonu da istifa etmişti. Kulüp Başkanı Kazım Asbaş da yaptığı açıklamada Teknik Direktör Ahmet Sarı’ya oyuncu değişikliği için her hangi bir söz söylemediğini belirterek, Ahmet Sarı’nın maç esnasında tribüne çıkmasını eleştirmişti. Basın toplantısı düzenleyen Ahmet Sarı, Saray Belediyespor U-19 Futbol Takımı karşısında önemli bir karşılaşmaya çıktıklarını belirterek, “Çok önemli bir maçtı. Kulüp yöneticilerimizden Sabri Asbaş da hafta boyunca çalışmalarımızı takip etti. Müsabaka öncesi takımda yer alan bazı oyuncular liseler arası Futbol Turnuvası’na katıldı. Bu da bizim şansızlığımız oldu. Bu nedenle de Saray Belediyespor U-19 Takımı karşısına bazı taktiksel değişiklikler yaparak çıktık” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ DEVREYE İYİ BAŞLADIK

Sarı, “Karşılaşmaya istediğimiz gibi başlayamadık. İlk golü kalemizde görerek 1-0 mağlup duruma düştük. Ardından da ikinci golü kalemizde bulduk. İlk yarıyı 2-0 geride tamamladık. İlk devre sona erdiğinde soyunma odasına girdik. Burada maçı kazanma adına neler yapmamız gerektiğini söyledik.  İkinci devreye iyi başladık. Baskımızın sonucunda Cengiz ile golü bularak aradaki skor farkını bire indirdik. Maçın 65.dakikasında da Hasancan ile skora denge getirdik. Skorun 2-2’ye gelmesinin ardından oyun gidişatını düşünerek değişikliğe gitmek istedim. Başkanın ‘2-1 mağlup durumdayken oyuncu değişikliğine gidildi’ şeklindeki ifadesi gerçeği yansıtmıyor” diye konuştu.

BAŞKAN YEDEK KULÜBESİNE GELDİ

Karşılaşmanın 70. dakikasında oyuncu değişikliğine gittiklerini söyleyen Sarı, “Ferhat’ın yerine Umut’u alıp, Emre’yi de Ferhat’tan boşalan forvete çekecektik. Umut da sağ kanatta görev yapacaktı. Değişiklik kağıdını yazıp, oyuncumuza verdik. Oyuncumuz da kağıdı yan hakeme verdi. Kulüp Başkanı Kazım Asbaş, değişiklik kağıdını hakemin elinden alıp, ‘ne yapıyorsunuz’ diyerek yedek kulübesine yöneldi. Değişiklik kağıdına Yasin’in yerine Umut’u yazdı. Yasin oyundan çıktı, yerine Umut dahil oldu. Ben de bunun üzerine yedek kulübesinden kronometreyi tuttuğum telefonumu ve eşyalarımı alıp, tribüne çıktım. Yaşananlara Çerkezköyspor kamuoyunun yakından tanıdığı Melih Gedikoğlu, Hüseyin Boz, Oğuz Güven, Sitespor Kulübü Başkanı Ersan Karamehmetoğlu, Çerkezköy Doğanspor Kulübü Yöneticilerinden Nevzat Kumru gibi çok sayıda spor adamı tanıklık etti” dedi.

14 YILDA HİÇBİR YÖNETİCİ İŞİME KARIŞMADI

Sarı şöyle konuştu: “Oyuncularıma vedalaşmak için maç sonunu bekledik. Yaklaşık 14 yıllık antrenörlük yaşamında hiçbir yönetici işime karışmadı. Antrenörlük mesleğinin ayaklar altına alınmaması için, bir dik duruş sergilediğime inanıyorum. Antrenörlük yaşamında şampiyonluğa da oynadık, üst sıralar için de oynadık. Yaklaşık 400 maça çıktım. Maç da kazandık, maç da kaybettik. Ancak, hiçbir yönetici yedek kulübesine gelip işimize müdahale etmedi. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyoruz” dedi.

GENÇLERİN ÖNÜNÜ KESTİ

Ahmet Sarı, “Etik olan, maçın sonunda benden rapor isteyip karar vermesiydi. Raporumu sunar, benimle çalışıp çalışmamaya kendileri karar verirlerdi. Bu şekilde oyuncu değişikliği kağıdı yırtıp atmak doğru değildir. Başkan, ‘yedek kulübesinde sorumlu olan ağabeyim Sabri Asbaş ile fikir alış verişinde bulundum’ diyor. Böylece oyuncu değişikliğine müdahale ettiğini de itiraf etmiş oldu. Çerkezköy Doğanspor U-19 Futbol Takımı, maçı 5-3 mağlup kapattı. Türkiye Şampiyonası’na gitme fırsatı kaçtığı için üzüntü duyuyorum. Başkanın heyecanla verdiği karar 22 genç, dinamik futbolcunun bir anlamda önü kesti” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ