Kent Müzesi olacak

Edirne Belediyesi'nin Trakya Kalkınma Ajansı'ndan aldığı proje desteği kapsamında Edirne Kent Belleği Müzesi'ne dönüştürülecek Hafızağa Konağı'ndaki onarım çalış

GÜNDEM 17.02.2016 14:57:00 0
Kent Müzesi olacak

Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında ilk olarak binanın iç ve dış cephelerinde iyileştirme ve onarımlar gerçekleştirilecek. Bu kapsamda binanın dış cephesindeki duvarlar yeniden sıvanacak, iç - dış ahşap kaplama ve döşemeleri onarılacak. Elektrik ve ısıtma sistemleri de bu kapsamda müze standartlarında yenilenecek.

Edirne’de kent müzesi olmadığını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Böylesine önemli bir şehirde bu önemli eksikliği belediye olarak yapacağımızı halkımıza ifade etmiştik. Trakya Kalkınma Ajansı’na bu amaçla sunduğumuz proje kabul edildi ve çalışmalara başladık. Müzede Edirne kentinin kuruluşundan bugüne kadar tarihi, coğrafi, kültürel, sosyal, ekonomik, ticari ve turistik yapısına ilişkin gelişimi ve bu gelişim süreci içinde önem arz eden şahıslar, olaylar ve kentin kırılma dönemlerine ilişkin araştırmalar ve bu araştırmalar yoluyla tüm sergi ve sunum alanlarında yer alacak bilgiler, belgeler, görsel objeler, eserler ve envanterler yer alacak. Edirne Kent Tarihi’nin ve kültürel birikiminin, bilgilendirme panoları, belge, obje ve dijital sunumlar ile desteklenerek aktarılacağı ve Edirnelileri kendi değerleriyle yeniden buluşturacak projemiz tamamlandığında, şehrimiz kültürel kimliğine yaraşır bir müze kazanacak.”
1 milyon 128 bin lira bütçeli proje için Trakya Kalkınma Ajansı 625 bin lira maddi destek verirken, Edirne Belediye Başkanlığı da 503 bin lira eş finansman sağlayacak.