Yüceer, durdurulan tren seferlerini meclise taşıdı

TCDD'nin Trakya üzerindeki demiryolu ağında yaptığı düzenleme çalışmalarının ardından 3 yıl sonra, 20 Ekim'de başlanan Çerkezköy-Kapıkule-Çerkezköy ve Çerkezköy-Uzunköprü-Çerke

GÜNDEM 16.02.2016 14:07:00 0
Yüceer, durdurulan tren seferlerini meclise taşıdı

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, TCDD tarafından durdurulan tren seferini TBMM gündemine taşıdı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Trakya'da yaşayanların 2016 yılında seçim vaadi olarak hızlı treni beklerken, ekspres tren seferlerinden de olduğunu belirten Yüceer, "Çerkezköy ve İstanbul istikameti yönündeki tren yolu 2012’nin Mart ayında bakım ve yenileme çalışmasına alındı. Genel seçim öncesi “törenle” açılan 1. Bölgedeki Çerkezköy-Kapıkule-Çerkezköy ve Çerkezköy-Uzunköprü-Çerkezköy ekspres tren seferleri kısa bir süre yapılmıştır. TCDD Genel Müdürlüğü internet sitesinden 1. Bölgede yer alan Çerkezköy-Kapıkule-Çerkezköy ve Çerkezköy-Uzunköprü-Çerkezköy ekspres tren seferlerinin 15 Şubat itibariyle durdurulduğu açıklanmıştır."dedi.
İPTAL EDİLME GEREKÇESİ NEDİR?
Yüceer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle  TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, bakan Yıldırım'a şunları sordu:
Çerkezköy-Kapıkule-Çerkezköy ve Çerkezköy-Uzunköprü-Çerkezköy ekspres tren seferlerinin iptal edilme gerekçesi nedir?Açık kaldığı süre içerisinde kaç yurttaşımız bu seferlerden yararlanmıştır?Güvenli ve ucuz ulaşım anayasal bir haktır. Halkın ulaşım mağduriyetinin giderilmesi için bakanlığınız tarafından şu ana kadar herhangi bir çalışma yapılmış mıdır/yapılacak mıdır? -İstanbul Halkalı istasyonundan başlayarak Edirne Kapıkule istasyonunda sonlanacak 229 kilometrelik hızlı tren projesi ne aşamadadır?-Hızlı trenin ihalesi ne zaman yapılacak, inşaatına ne zaman başlanacaktır? Hızlı tren projesinin ne zaman bitirilmesi öngörülmektedir?