4 saatlik kurtarma operasyonu

Edirne'de Meriç Köprüsü'nün seyir kulesinden düşen ve uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen evli ve 1 çocuk babası 35 yaşındaki İlkay T., AFAD ve polis ekiplerinin 4 saatlik ikna çabalar?

GÜNDEM 16.02.2016 14:01:00 0
4 saatlik kurtarma operasyonu

Zodyak bot ile suya inen polis ekipleri, genci etkisiz hale getirip nehirden çıkarttı. İlkay T. ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Yunanistan'a geçişi sağlayan Karaağaç Mahallesini kent merkezine bağlayan Meriç Köprüsünden nehre birinin düştüğünü görenler durumu hemen polise bildirdi.
İKNA OLMADI
Bunun üzerine olay yerine polis, itfaiye AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi.Nehrin debisinin düşük olması nedeniyle beline kadar suyun içinde olan İlkay T.'yi kurtarmak için bir itfaiye eri ip ile aşağıya indi. Ancak İlkay T., yukarı çıkmamak için direndi. Ekiplerin yaklaşık 4 saat süren ikna çabası sonuç vermedi.
EŞİNİ İSTEDİ
İlkay T,polis ekiplerinin ikna çabalarına rağmen ısrarla yakınları ve eşinin gelmesini istedi. İlkay T. sudan çıkmak için ikna olmayınca polis ekipleri operasyon için düğmeye bastı. AFAD ekiplerine ait zodyak botla İlkay T.'nin bulunduğu köprü ayağına giden polis, genç adamı yakalayıp ellerine kelepçe takıp, ayaklarını da iple bağladı. Yaklaşık 4 saatin sonunda güç kullanarak etkisiz hale getirilen İlkay T. yine botla kıyıya getirdi. Uyuşturucu etkisinde olduğu belirlenen ve yaralı olduğu görülen İlkay T. ilk müdahalesinin ardından ambulansla Edirne Sultan 1'nci Murat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.