Oto Change şebekesi çökertildi

Çeşitli kentlerinden çalınan araçların motor ve şase numaralarını değiştirip vatandaşlara satmaya çalışan şebeke, Saray İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri ta

GÜNDEM 14.02.2016 15:23:00 0
Oto Change şebekesi çökertildi

Vatandaşlar, Saray'da boş alana bırakılan ve bir süre sonra geri alınan otomobilleri görünce durumdan şüphelendi ve polise bildirdi.Bunun üzerine soruşturma başlatan Saray İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ihbar yerinde çalıntı bir otomobilin motor ve şase numarası değiştirildiğini tespit etti. Soruşturmayı derinleştiren ekipler,bu aracı 22 yaşındaki E.K. ve 26 yaşındaki A.S.'nin kullandığını belirledi.Bunun üzerine polis ekipleri, şüphelilerin adresine eş zamanlı baskın düzenledi ve E.K. ve A.S.’yi gözaltına aldı. Ekipler, E.K. ve A.S.’nin de aralarında bulunduğu 4 kişilik şebekenin, farklı şehirlerden çalınan ya da trafikten çekilmiş olan araçların motor ve şase numaralarını değiştirip, sahte belgelerle vatandaşa satmaya çalıştıklarını belirledi. Şüphelilerden E.K.’nın ve A.S.'nin evinin yakınında 2 adet change araç ele geçirdi. Şüphelilerin bir süre önce polis takibinden kurtulmak için de Edirköy Mahallesi yolu üzerinde kullandıkları çalıntı aracı yaktıkları tespit edildi. Ayrıca Pazarcık Mahallesi’nde de yine şüphelilerin kullandığı plakası ve şase numarası değiştirilmiş çalıntı bir araç bulundu.
İKİ ŞÜPHELİ ARANIYOR
Olayla ilgili polisin başlattığı soruşturma sürerken gözaltına alınan E.K ve A.S tutuklandı.Ekipler, kimlikleri tespit edilen 2 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
Haber / Ahmet KARDEŞ