Akçay'dan Ökten'e sert eleştiri

CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten'in düzenlediği basın toplantısında söylediği "Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Roman, Alevi ve Sünni nitelemelerinin vurgulanması ayrıştırıcı ve k

GÜNDEM 14.02.2016 13:19:00 0
Akçay

Bu nedenle, Sünni ve Alevi mezhebine mensup mutedil insanlarımızdan radikalleşme eğilimi gösterenlere rastlamak mümkündür' şeklindeki sözlerini AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay eleştirdi.
Akçay, şunları söyledi: "Recep Ökten bey, partisi CHP’yi toplumu kamplaştırıcı olmakla suçlamış durumdadır. Bu açıklamayı yaptığına göre sanıyorum, Recep Ökten bey, ya CHP’nin parti programını ve seçim bildirgelerini okumamış ya da partisini ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ayrımcılık yapmakla suçluyor. CHP’nin parti programını ve seçim bildirgelerini okumamış biri CHP’ye il başkanı olursa olacağı bu” dedi.
Akçay açıklaması şöyle sürdürdü: “CHP’nin seçim bildirgesinde 16 defa, parti programında ise 5 defa Kürt kelimesi geçmektedir. Parti programında ise 4 defa Alevi kelimesi geçmektedir. Ayrıca Arap, Boşnak, Laz, Gürcü, Çerkez, Abaza, Arnavut, Roman ifadeleri de CHP’nin parti programında yer almaktadır. Hatta parti programında ‘CHP, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimiz olmak üzere Türkiye’nin her yöresinde yaşayan Kürt, Arap, Boşnak, Laz, Gürcü, Çerkez, Abaza, Arnavut, Roman gibi farklı etnik kimliklere sahip tüm insanlarımızı huzura, barışa, gelişmeye ve sosyal refaha taşıyacaktır’ şeklinde bir ifade yer almaktadır. Anlaşılıyor ki CHP İl Başkanı hem CHP’den hem de Türkiye’den habersiz.”

BARIŞ İÇİNDE YAŞAYACAĞIZ
“İnsanları kimliklerini yasaklamakla barış olmaz” diyen Ahmet Akçay, “Türkiye medeniyetler ve kültürlerin beşiği. Bu topraklarda Boşnak var, Azeri var, Çerkez var, Roman var, Arap var, Kürt var, Arnavut var. Hepimiz buradayız. İnsanları kimliklerini yasaklamakla, gizlemekle barış olmaz. Barış saygı ile olur, adaletle olur. Hepimiz Türkiye’de, tek devlet, tek bayrak altında tek bir vücut gibi yaşayacağız. CHP hala tek parti dönemini özlüyor. İstiyor ki kimse adını, dilini, rengini göstermesin”