Kent Kültür Evi inşaatı devam ediyor

Trakya Kalkınma Ajansı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan "Kent Kültür Evi" Projesi'nin inşaatında çalışmalar devam ediyor.

GÜNDEM 12.02.2016 14:14:00 0
Kent Kültür Evi inşaatı devam ediyor

Kırklareli Yayla Mahallesi Lale Sokak’ta bulunan ve 18. Yüzyıl’a ait binanın Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon yapım işi çalışmaları devam ediyor. Proje hakkında bilgiler veren Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli’ne Etnografik, Folklorik ve Tarihi Temaları’nın işlendiği, sergilendiği halka açık bir Kent Müzesi kazandıracaklarını belirterek, bunun yanı sıra binanın içerisinde hayata geçirecekleri 40 kişilik konferans salonu ile toplantı, seminer, söyleşi, dinleti ve benzeri etkinliklerinde düzenlenebileceğini aktardı.

TARİH BİLİNCİ OLUŞMASINA KATKI SAĞLAYACAK

Kesimoğlu “Bu proje ile ilimizde kültür turizminin gelişmesi ve canlandırılmasına, şehrimizin turizm kapasitesinin arttırılmasını amaçlıyoruz. Kent Kültür Evimiz de yer alacak objeler ile hem yerli hem de yabancı turistlere şehrimizin tarihi kültürel özelliklerini yansıtarak, geçmişten günümüze kalan eserlerle de genç nesilde tarih bilinci oluşmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz’’ diye konuştu.

TARİHİ OBJELER KÜLTÜR EVİ’NDE YAŞAYACAK

Çalışmaların devam ettiği Kent Kültür Evi içerisinde yer alacak objeleri toplamaya devam ettiklerini ifade eden Kesimoğlu, “ Kent Kültür Evimizde sergilemek üzere halkımızdan da tarihi objeler bekliyoruz. Ellerinde bulunan tarihi objeleri bizlerle paylaştıkları takdirde, aldığımız objelerin altına bağış yapan vatandaşlarımızın isimlerini de yazarak Kent Kültür Evi’mizde yaşatacağız’’dedi.