Ambulans rezaletine açıklama geldi ama…

Çerkezköy'de geçtiğimiz hafta oynanan 1911 Çerkezköyspor – Kapaklı Sitespor karşılaşmasında meydana gelen ambulans skandalı hakkında Tekirdağ Valiliği yazılı açıklamada bulundu. Vali

GÜNDEM 11.02.2016 14:17:00 0
Ambulans rezaletine açıklama geldi ama…

Çerkezköy’de 7 Şubat Pazar günü oynanan 1911 Çerkezköyspor – Kapaklı Sitespor müsabakasında, 1911 Çerkezköysporlu İsmail İnan, sert gelen topu kafayla uzaklaştırmak istedi ve sonrasında fenalaşarak yere yığıldı. İsmail İnan’ın nefes almakta güçlük çektiğini ve kendisini çok kötü hissettiğini söylemesi üzerine hemen 112 ekiplerine haber verildi. 112 ekipleri kısa sürede olay yerine geldi ve yapılan ilk müdahalenin ardından genç futbolcuyu hastaneye kaldırdı. Yapılan tedavinin ardından İsmail İnan’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

YÖNETMELİKTE VAR

Yaşanan talihsiz olay gerek yerel gerekse ulusal basında geniş yer buldu. Yapılan haberlerde, resmi futbol müsabakalarında saha kenarında ambulans bulundurulmaması eleştirildi. Kaldı ki Türkiye Futbol Federasyonu Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu’nun Temsilciler Yönetmeliği’ne göre, “Resmi müsabakalarda görevli 2 Nolu temsilci, itfaiye ve ambulans araçlarının yerlerini kontrol eder ve herhangi bir olay anında en kısa sürede müdahale edebilmeleri için her türlü şartı sağlar” maddesi yer almaktadır. Buna göre bahse konu görevlinin, saha kenarında ambulans bulunmaması halinde müsabakanın başlamasına izin vermemesi gerekmektedir.

VALİLİK YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Resmi müsabakalar sırasında saha kenarında ambulans bulundurulmamasıın eleştirildiği haberlere Tekirdağ Valiliği yazılı bir açıklama ile cevap verdi. İşte o açıklama: “ 07.02.2016 tarihinde Mustafa Uğraş Belediye Stadında (Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yanı) oynanan Kapaklı Spor - Site Spor futbol müsabakasında, oyuncunun kafasına top çarpması sonucu sakatlanması nedeniyle 112 Komuta Kontrol Merkezi Acil Çağrı Hattına saat 13.35’de çağrı düşmüş ve en yakın ekip olan Kapaklı 1 No’lu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna aynı dakikada vaka verilmiştir. 13.36’da Kapaklı 1 No’ lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu vakaya çıkış yapmış ve olay yerine 13.38’de varmıştır. Bu durum medya görüntülerinde de görülmektedir. Komuta Kontrol Merkezinden alınan ilgili verilerden anlaşılacağı üzere, 112 Acil Çağrı Hattının aranmasından sonra 3 dakika gibi kısa bir süre içerisinde sağlık ekibi ilgili hastanın yanında olmuş ve hastaya gerekli müdahaleleri yapmıştır. Daha sonra hasta yakınlarının talebi üzerine hasta en yakın sağlık kuruluşuna teslim edilmiştir.”

SANİYELER BİLE HAYAT KURTARABİLİR

Tekirdağ Valiliği’nden yapılan açıklamada, yalnızca 112 ekiplerinin 3 dakika gibi kısa bir sürede olay yerine intikal ettiğine değinildi. Halbuki yapılan haberlerde 112 ekiplerinin olay yerine geç geldiği yönünde ifadelere yer verilmedi. Yapılan haberlerin amacı, müsabakalar sırasında saha kenarında ambulans bulundurulmasının zorunluluğuna dikkat çekmekti. Bir ambulansın 3 dakika içinde olay yerine gitmesi tabiki çok önemli. Fakat unutulmaması gereken bir konu var. O da bazen değil 3 dakika, saniyeler bile hayat kurtarabilir.

Haber / Ahmet KARDEŞ