Ak Parti sigarayı bırakanlarla bir araya geldi

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanlığı'nın organizesiyle düzenlenen son 6 ay içerisinde 'Sigarayı bırakanlarla sohbet' programı İl Başkanlığı binasında gerçekleştirildi.

GÜNDEM 10.02.2016 13:46:00 0
Ak Parti sigarayı bırakanlarla bir araya geldi

Programı Ak Parti İl Başkanı Ahmet Akçay, Kadın Kolları Başkanı Nesibe Ünal ve Programın Koordinasyonunu sağlayan İl Başkan Yardımcısı Aytekin Öklü ve Mahmut Yağbasan sigarayı bırakanlarla tek tek ilgilenerek sohbet etti. Sigarayı bırakanlara çeşitli ikramların yapıldığı programda, İl Yönetim Kurulu üyeleri de iştirak ederek sigaraya bırakanlarla sohbet etti.

HÜKÜMETİMİZ 2002’DEN BERİ MÜCADELE EDİYOR     

Programın organizasyonunu sağlayan Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Aytekin Öklü, “Sigarayı bırakanlarla bir araya gelmekle, hayata umutla bakmanın neşesini yaşadık. Kendileriyle sohbet ettik. Hayata umutla baktıklarını, yeni bir hayata başlamanın sevincini yaşadıklarını gördük.”dedi. Öklü, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümetimiz 2002 yılından bugüne mücadele ettiği ve başarısı ile dünyada örnek gösterilen bir çalışma ile tütün ve türevlerinin tüketilmesinin azaltılmasında göstermiştir.

Gerek vergiler, gerek kapalı alanlarda yasaklar yolu ile gerekse en önemlisi toplumu bilinçlendirme çalışmaları ile başarıda muvaffakiyete kavuşmuştur. Erkekler arasında en yaygın olan  akciğer kanserinin  görülme sayısının düşmesi çalışmaların başaralı olduğunun bir göstergesidir.”

DÜNYAYA ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDECEK

Ak Parti’nin sigarayla mücadele de dünyaya örnek olduğunu söyleyen Öklü, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın Başbakanlığı döneminde Sigara ile Mücadelede istikrarlı duruşu ve büyük desteği ile Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olduğu günden bugüne çalışma listesinde Madde Bağımlılığı ile mücadeleyi ön sıralarda tutması ile bu konuda ülkemiz gerek tütün ve türevleri gerekse uyuşturucu ile mücadelede dünyada örnek ülke olmaya devam edecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sigarayı bıraktırmak için bağımlılardan topladığı sigara kutularının koleksiyonu aslında topluma verdiği önemli bir mesajdır.”diye konuştu.

ALO 171 SİGARAYI BIRAKMA HATTI

Öklü, konuşmasını şöyle tamamladı: “Madde Bağımlılığı ile mücadelede  Hükümetimiz  Kısa, Orta ve Uzun vade stratejik eylem planlarını  belirlemiş ve vizyon olarak ise ‚Madde Bağımlılığı sorununu toplum için marjinal (önemsiz) bir sorun haline gelmesini sağlayacağız’ olarak tanımlamıştır. Sigara kullanan ve bırakmak isteyenleri ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattını aramasını ve uzman destek almasını tavsiye ederim.Bu vesile ile Madde Bağımlılığı ile toplum olarak herkesin birlikte el ele mücadelesinin önemini özellikle vurgular, herkese zararlı bağımlılıklardan uzak sağlıklı huzurlu bir yaşam dilerim.”

Marmara Haber