Büyükşehir'den evde bilgilendirme eğitimleri

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nce gerçekleştirilen vatandaşları bilinçlendirme ve eğitim faaliyetlerine yeni bir halka daha ilave ediliyor.

GÜNDEM 9.02.2016 12:42:00 0
Büyükşehir

Çalışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, “Dört kadın personelimizden oluşan ekibimiz, özellikle kadınların gün ve benzeri toplantılarına davet edildikleri taktirde atıkların ayrı toplanması, mutfak hijyeni, sağlık önlemleri, yangından korunma ve enerji verimliliğini artırma yöntemleri gibi temel bilgileri uygulamalı olarak anlatacaklar. Özellikle atıkların yerinde ayrıştırılması konusunu çok önemsiyoruz. Bilindiği gibi anayasamız vatandaşımıza çevre koruma konusunda sorumluluk ve görevler veriyor. Gerçekten vatandaşımızın dahil olmadığı, sadece resmi kurumlarla yürütülecek çalışmalarla bir yere varmak mümkün değil. Vatandaşlarımızın çevre korumaya kendi evinde başlaması gerekiyor. Neler yapılabileceği konusunda biz de elimizden geleni yapacağız. Ayrıştırma materyalleri ve çeşitli mütevazı hediyelerin sunulacağı bu ziyaretler için kadın ekibimiz vatandaşlarımızdan davet bekliyor.” diye konuştu.

TELEFON NUMARASI VERDİ

Projenin organizasyonuyla görevli Çevre Mühendisi Sadettin Arat ise “Çevre Koruma ve Kontrol Dairemiz bir yandan tüm ilçelerde halka yönelik olarak ‘Yerel İdarelerde Çevre Yönetimi’ konulu toplantılara devam ederken, diğer yandan da bu ev ziyaretlerine başlıyor.  Gün, toplantı ve benzeri vesilelerle bir araya gelip ekibimizi davet etmek isteyen vatandaşlarımız 0850 459 2345 numaralı telefondan bize ulaşabilirler.” dedi.