Top DSİ'de

Yılan hikayesine dönen Hükümet Caddesi üzerindeki köprünün yıkılıp yenisinin yapılması konusunda somut adımlar atılmaya başlandı.

GÜNDEM 28.01.2016 13:26:00 0
Top DSİ

Son yazışmaların ardın DSİ’nin talebi üzerine köprünün yer teslimi yapıldı. Çalışmalarla ilgili gerçekleştirilecek trafik düzenlemeleri de kararlaştırıldı. Yapılan açıklamalara göre DSİ köprüyü yaparken, Çerkezköy Belediyesi de Hükümet Caddesi’ni genişletecek. Bu süre zarfında cadde trafiğe kapatılacak. Çalışmalarla ilgili tüm hazırlıklar tamam. Ekipler, hava şartlarının uygun olduğu dönemde işe başlayıp, en kısa zamanda köprüyü ve caddeyi kullanıma hazır hale getirecek.
BEKLENEN CEVAP GELDİ
Yıllardır ilçede taşkınların meydana gelmesinde büyük payı olan Hükümet Caddesi üzerindeki köprü hakkında Çerkezköy Belediyesi ile DSİ arasındaki anlaşmazlık nihayet çözüldü. Konuyla ilgili defalarca DSİ’ye yazı gönderen Çerkezköy Belediyesi, uzun bir süre yazılara cevap dahi alamamıştı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ısrarlı tutumu ve yerel basının konuyla ilgili hassasiyeti meyvelerini verdi ve DSİ’den beklenen cevap geldi. DSİ, belediyeye yazdığı yazıda köprünün yer tesliminin yapılması ve gerekli trafik tedbirlerinin alınması halinde çalışmalara başlayacağını bildirdi.
ARTIK TOP DSİ’DE
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Köprünün yeri ile ilgili yer teslimini yaptık. Gerekli trafik tedbirlerini de aldık. Artık top DSİ’dedir. Hava koşullarının uygun hale gelmesiyle birlikte çalışmalara başlayacaklarını belirttiler. Temennimiz en kısa zamanda çalışmalara başlamaları ve yeni köprüyü vatandaşların kullanımına açmalarıdır” dedi.
CADDE GENİŞLETİLECEK
DSİ’nin köpryü yıkıp yeniden yapacağı süre zarfında Çerkezköy Belediyesi’nin de Hükümet Caddesi’nde düzenleme çalışmaları gerçekleştireceğini kaydeden Başkan Vahap Akay, “Hükümet Caddesi’ni daha da genişleteceğiz. TREDAŞ ve TESKİ ile görüştük. TREDAŞ caddedeki elektrik hatlarını yer altına alacak, TESKİ de bölgeden geçen asbest boru hattını yenileyecek. Biz de yol ve kaldırım çalışmalarımızı tamamlayıp caddeyi genişleteceğiz. Bu süre zarfında Hükümet Caddesi trafiğe kapalı olacaktır” ifadelerini kullandı.
SON TEKLİFİMİZİ YAPACAĞIZ
Açıklamalarında Askeri Lojmanlar ve Atatürk Viyadüğü altındaki kavşakta gerçekleştirilen düzenleme çalışmalarına da değinen Vahap Akay, “Lojmanlar konusunda Milli Savunma Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Kendilerine son teklifimizi yapacağız. Sonrasında da verecekleri karara göre hareket edeceğiz. Yeni kavşakta da genişletilme çalışmaları yapılıyor. Böylece araçlar daha kolay ilerleyebilecek” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ