Köylü kadınlara diksiyon eğitimi

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı Hamdibey ve Sislioba köylerinde ikamet eden 30 kişilik kadın grubuna, kırsal turizmin gelişmesi amacıyla diksiyon, etkili konuşma, iletişim, beden dili, stres yönetimi

GÜNDEM 26.01.2016 13:06:00 0
Köylü kadınlara diksiyon eğitimi

Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi öğretim elemanları ile Halk Eğitim Merkezi görevlileri tarafından, Hamdibey ve Sislioba köylülerinden gelen 30 bayana 56 saatlik eğitim verildi. Demirköy Halk Eğitim Merkezi’nde buluşan Hamdibey ve Sislioba köylerinden gelen bayan kursiyerler, verilen eğitimler sayesinde diksiyon, etkili konuşma, iletişim, beden dili, stres yönetimi ve pazarlama tekniklerine kadar çok sayıda konuda bilgi sahibi oldu.

Köylerden gelen 30 kadın, eğitimlerin son gününde yaptıkları yöresel yemekleri, eğitmenler ve halk eğitim merkezi çalışanlarının beğenisine sundu. Kursiyerler, bu eğitimlerden sonra köylerine gelecek konuklara ve turistlere çok daha farklı yaklaşacaklarını ifade etti.

KIRKLARELİ’NİN YERLİ HALKINA DA ULAŞMA İMKANI BULUYORUZ
Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bahtiyar Dursun, üniversite olarak ilin her köşesine ulaşma ve eğitim ihtiyacını giderme konusunda büyük gayret içerisinde olduklarını söyledi. Doç. Dr. Dursun, “Eğitimler aracılığıyla yalnızca üniversite sınavından geçerek kendilerine gelen öğrencilere değil, Kırklareli’nin yerli halkına da ulaşma imkânı buluyoruz. Eğitimde emeği geçen Demirköy Doğayı ve Kültürel Değerleri Koruma Derneği’ne, projenin koordinatörlüğünü üstlenen Demirköy Halk Eğitim Merkezi Eğitmeni Nükhet Çilenti Türkay’a ve eğitimlerde görev almayı kabul eden Üniversitemiz öğretim görevlileri ve öğretim üyelerine teşekkür ediyorum. Bu tür projelere desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi.

KÖYDEN KENTE GÖÇ HERKES İÇİN ZORLAYICI BİR SÜREÇ
Proje koordinatörü Nükhet Çilenti Türkay ise, kırsal kalkınmanın önemine değinerek, köyden kente göçünün herkes için zorlayıcı bir süreç olduğunu ifade etti. Turizm gibi bir sektörden kırsal bölgelerde yaşayanların da kazanç elde etmesi gerektiğini vurgulayan Türkay, özellikle kadınların bu konuda kendilerini geliştirmeye çok açık olduklarını ve bu tarz çalışmalarla teşvik edilmelerinin önemli olduğunu dile getirdi.
Eğitim programı, Demirköy Doğayı ve Kültürel Değerleri Koruma Derneği ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından finanse edildi.