"Uğur Mumcu'yu unutmadık unutmayacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Yaşar Gül, Gazeteci Yazar Uğur Mumcu'nun katledilmesinin 23. yıl dönümü dolayısıyla ilçe teşkilatında yaptığı basın açıklamasÄ?

GÜNDEM 25.01.2016 14:58:00 0

Basın toplantısında konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Yaşar Gül, “Bu gün takvimler bundan tam 23 yıl önce soğuk bir Ankara sabahında karanlık güçler tarafından şehit edilen ‘vurulduk ey halkım unutma bizi’ diyen Atatürk’ün yılmaz devrimcisi Uğur Mumcu’nun katledildiği o karanlık tarihi gösteriyor. Bedeni paramparça edilerek susturulmaya çalışılan Uğur Mumcu, tehditler aldığında Mumcu, “Ben yobazların hırsızların vurguncuların çıkarcıların düşmanıyım. Dün sabaha değin araştırarak yazdığım hiçbir konuyu yalanlamadınız! Öyleyse vurun parçalayın her parçamdan benim gibiler beni aşacaklar doğacaktır” demiştir.

MUMCU ÜLKESİNİ ÖLÜMÜNE SEVMİŞTİR

Uğur Mumcu’dan bahsederek sözlerini sürdüren Yaşar Gül, şunları söyledi: “Tam bağımsız, çağdaş laik ve demokratik bir Türkiye düşüncesini paylaşan milyonlarca insan Uğur Mumcu’ların aydınlattığı yolda, gericiliği ve bölücülüğü bu ülkenin kaderi yaptırmamak adına mücadele etmeye devam ediyor.Uğur Mumcu uyuşturucu silah kaçakçılığı ve terör ilişkisini kanıtlarıyla yazan dünyadaki ilk ve tek gazetecidir.Uğur Mumcu bu ülkesini ölümüne  sevmiştir.Tıpkı kendisi gibi 24 Ocak tarihinde sadece kafasına 17 kurşun sıkılarak katledilen ‘halkıma dokunanı yakarım’ diyen Gaffar Okan gibi.”

HALEN UĞUR MUMCUNUN ÖLÜSÜNDEN BİLE KORKANLAR VAR

Yaşar Gül, açıklamasına şöyle devam etti: “Uğur Mumcu’ya düşmanlık eden zihniyetin ise bugün geldiği durum ortadadır. Kutsal topraklarda aşırı dozda viagradan ölen karanlık zihniyetteki mandacı ve iktidarın çanağını yalayanlar kalemini onurunu satanlar Uğur Mumcu’nun ölüsünden bile halen korkmaya devam etmektedir. O gün düşünen araştıran sorgulayan insandan nasıl korktularsa bugünde aynı şekilde korkmaya devam etmektedirler.”

UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

Uğur Mumcu’yu hiçbir zaman unutmadıklarını ve unutmayacaklarını da belirten Yaşar Gül, “Atatürkçü, Cumhuriyetçi, laik, anti emperyalist ve tam bağımsız Türkiye’den yana olan Uğur Mumcu’nun yolu bugün bizimde yolumuz. Mücadelesi verdiği aydın laik ve çağdaş Türkiye sevdası bizimde sevdamızdır. Uğur Mumcu, Gaffar Okan ve bütün Cumhuriyet devrimi şehitlerimizi sevgi saygı ve özlemle anıyor, Cumhuriyet Halk Partisi olarak gericiliğe ve bölücülüğe asla izin vermeyeceğimize bir kez daha söz veriyoruz.”diye açıklamasını tamamladı.

Haber/Seyit SÜREN