TRAKYAKA 2016 mali destek programını açıkladı

Trakya Kalkınma Ajansı 2016 Yılı Mali Destek Programları teklif çağrısı yayınlandı. Dört başlık halinde ilan edilen programlar için 03.02.2016 tarihinden itibaren başvuru kabulüne başlanacağı aÃ

GÜNDEM 24.01.2016 14:40:00 0
TRAKYAKA 2016 mali destek programını açıkladı

Ajans tarafından yapılan açıklamaya göre ilgili proje başvuruları 18 Mart 2016 saat 23.00’a kadar KAYS üzerinden (KAYS: Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi), 25 Mart 2016 Cuma günü saat 18.00’e dek ise matbu olarak elden kabul edilecek.

DESTEK PROGRAMI

Trakya Kalkınma Ajansı, hazırlamış olduğu TR21 Trakya Bölge Planı önceliklerine göre oluşturduğu altıncı mali destek programını ilan etti. İktisadi Kalkınma, Küçük Ölçekli Altyapı, Sosyo-Ekonomik Kalkınma ve Yenilikçi Girişimcilik Mali Destek Programı başlıkları altında duyurulan programlar aracılığıyla bölge paydaşlarına hibe desteği sağlanması planlanıyor. TRAKYAKA, İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında 4 milyon TL, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında 4 milyon TL, Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında 2 milyon TL, Yenilikçi Girişimcilik Mali Destek Programı kapsamında ise 1 milyon TL destek sağlayacak.

KOBİ’LERE 500 BİN TL’YE KADAR HİBE

TRAKYAKA, kar amacı güden kuruluşlara yönelik olarak hazırladığı İktisadi Kalkınma Programı ile KOBİ’lere destek sağlamayı amaçlıyor. Ajans başarılı bulduğu KOBİ projelerine 4 milyon TL geri ödemesiz destek imkânı sunuyor. Altıncı teklif çağrısı kapsamında bu kurumlara proje başına sağlanacak desteğin alt limiti 75.000 TL olurken, üst limiti ise 500.000 TL olarak belirlendi. İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde başvuracak kar amacı güden kuruluşlar proje bütçesinin % 50’sini karşılamak zorundalar. Trakya Bölgesinde üretimde katma değer artışının sağlanması, turizm sektöründe yenilikçi uygulamalarla hizmet kalitesi, pazarlama, kümelenme ve işbirliklerinin geliştirilmesi ve temiz üretime geçişin sağlanması amacıyla oluşturulan programa KOBİ’lerden yoğun ilgi olması bekleniyor.

TRAKYA’DA BUGÜNE KADAR 100 MİLYON TL’LİK KAYNAĞI HAREKETE GEÇİRDİK

2016 Yılı Mali Destek Programları hakkında bir açıklama yapan TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin şunları söyledi: ”Ajansımız Trakya Bölge Planında belirlenen hedeflerin gerçekleştirilmesine yönelik işbirliği, farkındalık oluşturma, araştırma-geliştirme, yatırım ortamını iyileştirme çalışmaları ile birlikte Bölgemizde yer alan kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin kalkınma sürecine katılımlarını desteklemek üzere mali destekler sağlamaktadır. Bu kapsamda geçtiğimiz yıllardan bugüne yaklaşık 60 milyon TL’lik bir tutarı yapılan sözleşmeler ile yararlanıcılara hibe olarak aktarmaya devam ediyoruz. Ajansın sağladığı bu hibeler ile birlikte yararlanıcıların projeler kapsamında harcadıkları eş finansman rakamları ile bölgede 100 milyon TL’nin üzerinde bir kaynak hayata geçirilmiş oldu. Bu mali kaynaklar somut elde edilen çıktılar olarak gözükse de bu süreçte elde edilen en önemli unsur kurum ve kuruluşlarda proje kültürünün geliştirilmesidir.Ajansımız için Bölge genelinde turizmin geliştirilmesi temel önceliklerden biridir. Bu doğrultuda hazırlanan kapsamlı raporlar sonrası kaynakların daha etkili kullanılmasını sağlamak amacı ile turizm sektörüne bu yıl çıktığımız iki programda da öncelik veriyoruz. Bölgede turizmin dört mevsime yayılması ve konaklama sürelerinin arttırılması, turizm altyapısının iyileştirilmesi ve turizm aktivitelerinin çeşitlendirilmesine yönelik projeler bekliyoruz.”

Özel sektör projelerinde yenilikçi ve katma değer oluşturan projelere öncelik verdiklerini belirten Şahin, “Bölgede mevcut üretimlerinde farklılaşmaya giderek katma değer oluşturan, bölgesel markalar ortaya çıkaran,   üretimde işbirliklerini geliştiren, temiz üretime dönük projeler temel önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Bölgede girişimcilik potansiyelinin geliştirilmesi kapsamında 2015 yılında hayata geçirdiğimiz ‘Yeni İşim Girişim’ programının devamında bu yıl ilk defa ilan ettiğimiz ‘Yenilikçi Girişimcilik Mali Destek Programı’ ile katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli olan imalat sanayine veya teknolojiye yönelik yenilikçi iş fikirlerini kapsayan projelere destek vereceğiz.”dedi.

Marmara Haber