Olmayan okuldan karne aldılar

30 bin 938 öğrencinin karne heyecanı yaşadığı Çerkezköy'de, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk dönemini Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde okuyan yaklaşÄ

GÜNDEM 22.01.2016 16:35:00 0
Olmayan okuldan karne aldılar

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çerkezköy’de engelli öğrencilere eğitim öğretim veren Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde de karne heyecanı yaşandı. Fakat öğrencilerin ve velilerin bu heyecanı, düzenlenen karne töreninde yerini şaşkınlığa bıraktı. Öğretmenlerinin elinden karnelerini alan yaklaşık 50 öğrenci ve velileri, karnelerinin üzerinde okul adı kısmında “Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi” yerine “Çerkezköy Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi” yazdığını görünce adeta şok oldular.

PROSEDÜR GEREĞİ
Müdürlüğünü Halit Özsoy’un yaptığı Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri, aldıkları karneden ‘Okul Müdürü’ kısmında da Mustafa Murat Sütçü ismini görünce kendilerini “Bu da kim” diye sormaktan alıkoyamadılar. Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin karnelerindeki ‘Okul Adı’ kısmında yazan Çerkezköy Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nin İstasyon Mahallesi’nde bulunduğunu kaydeden yetkililer ise yaşanan bu durumun prosedür gereği olduğunu belirterek, “Okulumuz 2015-2016 eğitim öğretim dönemine yetişmediği için, öğrencilerimiz Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde eğitim öğretim görmeye devam ettiler.

Fakat prosedür gereği karneleri Çerkezköy Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’ne göre düzenlendi” açıklamalarında bulundu.
Öğrencilerin ikinci dönem hangi okula gidecekleri ve hangi okuldan karne alacakları ise merak konusu oldu.