Nobel ödüllü Sancar'ın ismi laboratuara verildi

Edirne'nin Keşan ilçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet İlk/Ortaokulu'nda, düzenlenen törenle, 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü "DNA onarımı" hakkındaki bilimsel çalışmasıyla alan P

GÜNDEM 22.01.2016 15:04:00 0
Nobel ödüllü Sancar

Prof. Dr. Aziz Sancar Fen Laboratuarı’nın açılışına, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, AK Parti İl Genel Meclisi Üyeleri Hüseyin Boyalık ve Adnan Vural ile siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, bazı kurumların daire amirleri ve çok sayıda okul müdürü ile yöneticisi katıldı.

Açılışta ilk olarak konuşan İlçe Milli Eğitim Erarslan, bu fen laboratuarının açılışında emeği geçen herkese öğretmen, öğrenci ve veliler adına teşekkür etti.
“İNŞALLAH BURADA YENİ AZİZ SANCAR’LAR YETİŞTİRECEĞİZ”
Erarslan’ın ardından, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Biz her zaman için şunun üzerinde duruyoruz. Öğrencilerimizin ileride çok iyi yerlerde olmaları açısından her türlü fiziki mekanların arttırılmasından yanayız. Okullarımızda bulunan bu tarz yerlerin iyileştirilmesi ve arttırılması öncelikli hedeflerimizdendir. Bu konuda ciddi adımlar atıyoruz. Keşan’da da bu tür adımlar artarak devam edecektir. Keşan’da bulunan eski sağlık meslek lisesi binasının durumunu uzun süredir takip ediyoruz. Konuyu il özel idareye sevk ettik biz her türlü çalışmamızı tamamladık. Ayrıca 4 katlı yaratıcı zihinler bilim atölyesi projesi de var. Bu konuyla ilgili de çalışmalarımız var. Bu da Keşan’a bir katma değer getirecektir. Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adının burada yaşamasını anlamlı buluyoruz. İnşallah yeni Aziz Sancar’lar yetiştireceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”
Daha sonra söz alan Keşan Kaymakamı Nuri Özder de, projede katkısı olan herkese teşekkür ederek, hayırlı olması temennisinde bulundu. Kurdelenin kesilmesinin ardından protokol üyeleri katılımcılarla beraber Prof. Dr. Aziz Sancar Fen Laboratuarı’nı gezdi.