Balıkçılar hava şartlarından dertli

Olumsuz hava koşulları ve balığın az olması, balık fiyatlarının fırlamasına sebep oldu. Tekirdağ'da 65 senedir balıkçılıkla uğraşan Ali Hiçsolmaz, geçtiğimiz yazın çok sıcak g

GÜNDEM 20.01.2016 14:09:00 0
Balıkçılar hava şartlarından dertli

Denizin, bu yıl geçmiş yıllara göre bereketsiz olduğunu ifade eden Hiçsolmaz, üstüne olumsuz hava koşullarının da eklenmesiyle birlikte, insanların balık yemeye hasret kaldığını söyledi.

BALIK AZ OLDU

İstavritin fiyatının 20-25 lira civarında olduğunu söyleyen Hiçsolmaz, “65 yaşındayım. 7 yaşımdan beri deniz üstündeyim. İstavrit 20-25 liraya satılıyor. Ben, bunun fiyatını söylemeye bile utanıyorum insanlara” dedi.
Olumsuz hava koşularının yanı sıra yazlıkları bulunan tatilcilerin ve amatör balıkçıların da kendilerini olumsuz etkilediğine değinen Hiçsolmaz, bu duruma önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.
Yazın çok sıcak geçtiğini de belirten Hiçsolmaz, “Karadeniz’de deniz sıcaklığı 28 derece, Marmara Denizi’nde 29 derece civarında seyretti. Bundan dolayı balıkların denize bıraktıkları yumurtalar, canlanmadan öldü. Bu yüzden az oldu balık” ifadelerine yer verdi.
Balıkçı Ali Hiçsolmaz, 2 gündür lodos ve kardan dolayı denize açılamadıklarını, ancak bugün itibari ile balığa çıkmak üzere hazırlıklara başladıklarını ifade etti.