İkinci bildiriye NKÜ'den imza çıktı

Günlerdir kamuoyunun gündeminde olan akademisyenlerin imzaladığı bildirinin ardından ikinci bildiriye Namık Kemal Üniversitesi'nden de bir imza çıktı.

GÜNDEM 19.01.2016 13:54:00 0
İkinci bildiriye NKÜ

1128 akademisyenin kamuoyunda tartışılan bildiriye imza atmasının ardından 611 akademisyen tarafından ikinci bir bildiri yayınlandı. O bildirinin altında ise Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nden bir akademisyenin imzası bulunuyor.

YENİ BİLDİRİYE İMZA ATTILAR

Edinilen bilgiye göre 1128 akademisyen sokağa çıkma yasağına ilişkin bir bildiri kaleme almış ve kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu. Bazı akademisyenlerin gözaltına alınıp ifadelerinin alınmasının ardından 611 akademisyen yeni bir bildiriye imza attı. 

İKİNCİ BİLDİRİYE NKÜ’DEN DE İMZA VAR

Türkiye’de yaşanan son tartışmaların ardından, farklı üniversitelerden 611 profesör, doçent ve yardımcı doçent bir bildiri yayınladı. Aralarında Prof. Dr. Daron Acemoğlu ve Prof. Dr. Dani Rodrik dahil dünyaca ünlü akademisyenlerin de bulunduğu grup, fikir ve ifade özgürlüğü vurgusu yaptı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi hocası Yard. Doç. Dr. Muzaffer Erdoğan, ikinci bildiriye imza attı.