Yapılacak çok iş var

Kapaklı'da Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği (SATİVES) Başkanı Erol Buz, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'ü makamında ziyaret etti.

GÜNDEM 19.01.2016 13:28:00 0
Yapılacak çok iş var

SATİVES Yönetimi dün saat 11.00’da Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’e ziyarette bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “İlçemizde hala Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ya da Ziraat Odası yok. Fakat Ziraat Odası’nın kurulması adına gereken altyapı çalışmalarını tamamladık. Yakında Bakanlığa gerekli başvurumuzu yapacağız” dedi. Kaymakam Gürbüz daha sonra SATİVES’in faaliyet alanları ve amaçları hakkında Dernek Başkanı Erol Buz’dan bilgi aldı.

ÜYELERİMİZİ SEÇEREK ALACAĞIZ
Henüz dernek binalarının olmadığına dikkat çeken SATİVES Yönetim Kurulu Başkanı Erol Buz, “Yakında yeni yapılacak olan Ramada Otel’de güzel bir ofisimiz olacak. Yerimizi açıp her şey hazır olduktan sonra üye kayıt işlemlerimize başlayacağız. Fakat üyelerimizi seçerek alacağız. Öncelikle derneğimize üye olacakların vergi levhalarının bulunması gerekiyor. Bununla birlikte kesinlikle yüz kızartıcı bir suça bulaşmamış olmaları gerekiyor” diye konuştu.
KAPAKLI’DA HENÜZ TEK BİR ODA KURULMADI
Hedeflerinin Kapaklı merkezli olan derneği önce Tekirdağ, sonrasında da Türkiye geneline yaymak olduğunu söyleyen Erol Buz, “Tüzüğümüzde, şartlar olgunlaştığında yurt dışında da temsilcilikler açmak da var” dedi. Kapaklı’nın ilçe olmasına rağmen henüz hiçbir odanın kurulmadığına dikkat çeken Buz, “Biz, SATİVES olarak bölgeye hizmet edebilecek insanlarla yola çıkıp, yerel yönetim ve Devlet erkanı ile istişare halinde faydalı hizmetler yapmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRECEĞİZ
SATİVES’in bölgede bir ihtiyaç olduğunu görüp, taşın altına ellerini soktuklarını söyleyen Erol Buz, “Bölgemizde kopukluklar var. Hükumetin ve yerel yönetimin eksikleri var. İlçemizde hala bir Esnaf Odamız yok. Biz dernek olarak köprü vazifesi görmek için bu yola çıktık. Çünkü gerek Kapaklı’da, gerek Tekirdağ’da gerekse Ülke genelinde yapılması gereken çok iş var” açıklamalarında bulundu.
Haber / Ahmet KARDEŞ