1 yılda 49 iş yeri mühürlendi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediye Zabıta Müdürlüğü'nün 2015 yılı içinde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Mandalı, 2015 yılı

GÜNDEM 18.01.2016 12:32:00 0
1 yılda 49 iş yeri mühürlendi

1 Ocak-31 Aralık 2015 tarihleri arasında Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde 1 Zabıta Müdür Vekili, 2 Komiser, 39 Zabıta Memurunun görev yaptığını kaydeden Başkan İrfan Mandalı, “İlçemizde uygunsuz tabela ve reklam panoları sökülme işlemi devam ediyor. İlçemizin muhtelif yerlerinde terk edilmiş hurda araçlar kaldırıldı. Okul önlerinde faaliyet gösteren seyyar satıcılar rutin olarak bertaraf edilerek, okul kantinlerinin ve okul civarında faaliyet gösteren büfe ve bakkalların sağlık açısından sürekli kontrolleri yapıldı” dedi.

İŞ YERİ DENETİMLERİ YAPILDI
Asker aile yardım ve hükümlü iaşe bordrolarının tahkikatlarının düzenli olarak yapıldığını kaydeden Mandalı, “Kanun gereği oluşturulan Tütün Denetim Ekibi tarafından ( İlçe Toplum Sağlığı Merkezi, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü) iş yeri denetimleri yapıldı” dedi.
6 BİN 472 EVRAK KAYIT ALTINA ALINDI
2015 yılı içinde 3 bin 871 gelen evrak, 2 bin 541 giden evrak olmak üzere 6 bin 472 evrakın kayıt altına alındığını belirten İrfan Mandalı, “119 adet Zabıta Varakası ile cezai işlem uygulandı. 12 adet idari para cezası kesildi. 49 adet işyeri mühürlendi. Ruhsat Birimimiz, sıhhi iş yeri, 2. ve 3. sınıf GSM ve Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yeri’ne iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenledi. Hafta tatil ruhsatı, canlı müzik izni ve mes'ul müdürlük belgesi, iş yeri denetim kontrol ücreti, eğlence vergisi, ilan ve reklam vergisi, muayene harcı, çeşitli harçlar, esnaf teftiş defteri, el ilanı tahakkuklarının yapılması, kanun ve yönetmeliklerin öngördüğü işleri de aksatmadan yerine getirdi” bilgisini verdi.
337 İŞ YERİ RUHSATLANDIRILDI
2015 yılında 264’ü sıhhi iş yeri, 31’i Gayri Sıhhi Müessese ve 42’si de umuma açık iş yeri olmak üzere 337 iş yerinin ruhsatlandırıldığını sözlerine ekleyen Başkan İrfan Mandalı, “Zabıta Müdürlüğümüz ilçemiz halkından gelen şikayet ve talepler doğrultusunda ivedi olarak huzur ve refahı sağlamaktadır. Belediyemiz birimlerinin ve diğer kamu ve kuruluşların istekleri doğrultusunda yardım ve kanunlar çerçevesinde hizmete cevap verdi. Güler yüzlü, halkımızın çağdaş bir şehir hayatı yaşayabilmesi için diğer müdürlüklerimiz ile koordineli olarak çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.
Haber / Ahmet KARDEŞ