Dernek hırsızları tutuklandı

Çerkezköy'de farklı tarihlerde üç farklı derneğe girip hırsızlık yaptığı iddia edilen iki şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin Çe

GÜNDEM 17.01.2016 15:02:00 0
Dernek hırsızları tutuklandı

İddiaya göre A.E. ve F.T. isimli iki şüpheli farklı tarihlerde Çerkezköy’de faaliyet gösteren Tokatlılar Kıraathanesi, Çerkezköy Ordulular Derneği ve Çerkezköy Fenerbahçeliler Derneği’ne girerek hırsızlık olaylarına karıştı. İki şüpheli ilk olarak 12 Ocak günü Tokatlılar Kıraathanesi’ne girdi. Yaklaşık 300 lira para ile kayıplara karışan iki şüpheli, bu olaydan üç gün sonra da Çerkezköy Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne girdi. Şüphelilerin buradan da yaklaşık bin lira nakit para ve tütün çaldıkları tespit edildi.

EVLERİNDE YAKALANDILAR
Çerkezköy Ordulular Derneği’nden bin lira nakit para ile tütün çalan 20 yaşındaki A.E. ve 16 yaşındaki F.T.’nin bir sonraki hedefi ise Çerkezköy Fenerbahçeliler Derneği oldu. İki şüphelinin buradan da bir miktar alkol çaldıkları öne sürüldü. Durumu haber alan Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, konuyla ilgili geniş çaplı araştırma başlattı. Kısa sürede şüphelilerin kimliklerini tespit eden polis, A.E.’yi Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki ikametinde, F.T.’yi ise Gazi Osman Paşa Mahallesi’ndeki ikametinde kıs kıvrak yakalayıp gözaltına aldı.

GÜVENLİK KAMERASINA TAKILDILAR
İki şüphelinin Çerkezköy Fenerbahçeliler Derneği’nde gerçekleştirdikleri soygun anı güvenlik kameralarına da yansıdı. Sabaha karşı saat 04.00 sıralarında derneğin önüne gelen iki şüpheli, keşif yaptıktan sonra bölgeden uzaklaştı. Yaklaşık 20 dakika sonra yeniden dernek önüne gelen şüpheliler, ellerine aldıkları taşla derneğin camını kırarak içeri girdi. İçeride yaklaşık 15 dakika kalan şüpheliler, çaldıkları içki şişeleri ile dernekten çıkarak uzaklaştı.

İKİSİ DE TUTUKLANDI
Şüphelilerin Çerkezköy Fenerbahçeliler Derneği’nden çaldıkları içkiler F.T.’nin yakalandığı Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde kullanılmayan bir otomobilin bagajında bulundu. İki şüpheli emniyetteki ifadelerinin ardından Çerkezköy Adliyesi’ne çıkarıldı. Savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Haber / Ahmet KARDEŞ