Esnafa kredi müjdesi

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Emin İnağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından duyurulan esnaf ve sanatkarlara yönelik faizsiz kredi destekleri hakkında açıklama yaptı.

GÜNDEM 17.01.2016 14:35:00 0
Esnafa kredi müjdesi

EDESOB Başkanı İnağ, 14 Aralık 2015 tarih ve 2015/8296 sayılı Kararname ile esnaf ve sanatkarlara yönelik olarak Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile 30 bin TL’ye kadar faizsiz kredi kullanım imkanı sağlandığını duyurdu. Bu kredi kullanımında esnaf ve kredi kefalet kooperatiflerinin kredi kullandırma şartları geçerli olacağını kaydeden İnağ, “Kullandırılan kredi miktarına bağlı olarak kredi kefalet kooperatifleri kefil ve ipotek talep edeceklerdir. Kullandırılacak krediler faizsiz kredi olmak ile beraber yüzde1 bloke sermaye kesintisi, toplam 500 TL banka ve kooperatif masrafı kesintisi ve kredi kullanacak kişinin yaşına göre de sigorta bedeli kesilecektir” dedi.

30 bin TL faizsiz kredinin kullanılabilmesi için esnaf ve sanatkarların bakiyesi 2016 yılına devreden kredi borcunun bulunmaması gerektiğini belirten EDESOB Başkanı İnağ, “Faizsiz kredi kullanım imkanı esnaf ve sanatkarlarımız için çok güzel bir uygulama. Ancak bu uygulamanın geçmiş dönemde 3 kez çıkarılmasına rağmen bankalarca dikkate alınmayan sicil affı mağduru esnafımızın da yararlanabileceği şekilde düzenlenmesi gerekmektedir” diye konuştu.