Doğum Akademisi ilk mezunlarını verdi

Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi'nin sosyal projeler kapsamında açtığı 1. Doğum Akademisi ilk mezunlarını verdi.

GÜNDEM 14.01.2016 14:04:00 0
Doğum Akademisi ilk mezunlarını verdi

2015 yılında hastanede toplam bin 897 doğum gerçekleştirildiğini kaydeden Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Dr. Elif Sözer, “Kadın hastalıkları ve doğum bölümümüzde hekimlerimiz hem nicelik hem de nitelik olarak güçlendi. Süreç ilerlerken, anne ve baba adaylarımızın sağlıklı ve huzurlu gebelik, doğum ve lohusalık dönemi geçirebilmesi için desteğe gereksinimleri olduğunu saptadık. Optimed Doğum Akademisi adını verdiğimiz program ile farkındalık yaratmak, daima anne baba adaylarımızın yanında olmak ve onlara destek sağlamak istedik” dedi.

AİLELER KARARLARA AKTİF OLARAK KATILACAK

 

 

Doğum Akademisi programının doğum şekli ne olursa olsun anne ve baba adaylarının, tüm aile bireylerinin, hatta hastanede doğuma yardımcı olacak sağlık personelinin, kolay bir doğum eylemine katılımı için başlatıldığına dikkat çeken Elif Sözer, “Optimed Doğum Akademisi programından sonra aileler kararlara aktif olarak katılıp, doğum ekibini tanırlar ve onlara güvenirler. Tıbbi bir engel yoksa doğumun kendiliğinden başlayacağını öğrenirler. Geçmişten gelen psikolojik kalıntılardan arınarak özgür olarak doğum şeklini seçebilirler” diye konuştu.

DOĞUMDA ASIL KAHRAMAN ANNE VE BEBEĞİDİR
Sözer konuşmasını şöyle sürdürdü: “Doğum sırasında ve sonrasında ağrı ile baş etmenin yollarını, ağrısız doğum ve anestezi uygulamalarının farkındalığı oluşur. Sezaryen gerektiğinde ‘Anne/Baba/Bebek Dostu Sezaryen’ uygulanır. Katılımcılarımız anne olduklarında güçlüdürler. Bebekler güvenle doğarlar ve annelerine bağlanırlar. Doğumda asıl kahramanın anneler ve bebekleri olduğunun farkındalığı yaratılır. Sadece doğum değil, doğum sonrasında da anne sütü-emzirme, Yeni doğanın bakımı, izlenmesi, emzirme tekniklerini, aile planlaması ve gebelikten korunma yöntemleri gibi birçok konuda uzman kadromuz eğitimler vermektedir. Bu gün tamamladığımız ilk programın hemen sonrasında 20 Ocak’ta yeni katılımcılarımız ile 2. programı başlatacağız” dedi.

TOPLUMDA DOĞUM OLAYINA KARŞI BİR FOBİ VAR
Ülke genelinde normal doğum olaylarının azalıp, sezaryen doğum olaylarının arttığı yönündeki haberlerin kendilerini töhmet altında bıraktığını kaydeden Optimed Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Nevzat Koç ise “Toplumumuzda zaten doğum olayına karşı bir fobi var. Biz bu program ile doğum evreleri hakkında hastalarımızı ve yakınlarını bilgilendiriyoruz. Çünkü korkunun kaynağı bilgi kirliliğidir. Biz, Tekirdağ genelinde normal doğum oranı en yüksek olan hastanelerden biriyiz” dedi.
38 ANNE ADAYI KATILDI
Normal doğum ile dünyaya gelen bebeklerin, sezaryen doğum ile dünyaya gelen bebeklere kıyasla daha sağlıklı ve daha zeki olduklarına dikkat çeken Op. Dr. Nevzat Koç, “Sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığımız Doğum Akademisi programının ilkine toplam 38 anne adayı ile eşi ve yakınları katıldı. Amacımız gerek anne adaylarını gerekse eş ve yakınlarını doğum olayları konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir” dedi. Konuşmaların ardından Doğum Akademisi’nin başarıyla tamamlayan anne adaylarına sertifikaları takdim edildi. Sertifika töreninde katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Haber / Ahmet KARDEŞ