Hükümlüler huzurevi sakinlerini ziyaret etti

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan hükümlülerin olumlu sosyal davranışlarını pekiştirmek amacıyla yapılan faal

GÜNDEM 14.01.2016 13:51:00 0
Hükümlüler huzurevi sakinlerini ziyaret etti

Ziyarete, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Güday, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personelleri ve denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan 6 çocuk hükümlü katıldı. Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Malkoç Çetin’in de eşliğinde gerçekleştirilen ziyarette huzurevinde kalan yaşlılarla bir araya gelindi, onların hal ve hatırları sorularak hoş sohbet ortamı oluşturuldu.

ÇOCUK HÜKÜMLÜLER KATILDI
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, çocuk hükümlüler ve huzurevinde kalan yaşlıların içinde bulundukları durumdan dolayı sıkıntıya düşmemelerini ifade ederek, şunları söyledi: “Hazreti Ali bir gün sıkıntısından çok fazla dertlenen bir kişiye şu iki soruyu sormuş, birincisi ’Dünyaya geldiğin zaman bu dert seninle birlikte mi dünyaya geldi?’ kişi ’hayır’’ demiş, ikincisi ’Dünyadan giderken bu dert seninle birlikte olacak mı?’ kişi yine ’hayır’ demiş. Bunun üzerine Hazreti Ali son olarak şöyle buyurmuş; ’Seninle birlikte gelmeyen ve giderken de seninle birlikte olmayacak olan bir dert, senin bu kadar zamanını almamalı. Sabırlı ol. Yer yüzündekilere çok ümit bağlamaktansa yüzünü Alemlerin Rabbine çevir” dedi.
Ziyaretçiler yaşlılarla tek tek ilgilenerek samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Malkoç Çetin ve Huzurevi Müdürü Erdoğan Çanakçı, gerçekleştirilen ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.