Karagöz son 6 ayı değerlendirdi

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, dün saat 14.00'da Kent Konseyi Toplantı Salonu'nda düzenlenen genel kurul bilgilendirme toplantısında son 6 ay içinde yapılan çalışmaları anlatt?

GÜNDEM 12.01.2016 18:05:00 0
Karagöz son 6 ayı değerlendirdi

Serkan Karagöz’ün başkanlık ettiği toplantıya AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, muhtarlar ve genel kurul üyeleri katılırken, Kaymakam Metin Kubilay ve Belediye Başkanı Vahap Akay ise programlarının yoğun olması nedeniyle katılamadı.

 

 

VATAN SİZE MİNNETTARDIR ANITINI İLÇEMİZE KAZANDIRDIK

Amaçlarının imkanlar dahilinde ilçeye en iyi hizmeti vermek olduğunu söyleyen Karagöz, “Kent Konseyi binamızın önündeki hazır temelin üzerine Çanakkale Savaşını anlatan Atatürk ve silah arkadaşlarının bulunduğu büyük bir anıt yaptırıp, alt kısmına da Çanakkale savaşına Çerkezköy’den katılan 33 askerin isimlerini yazdırarak şehitlerimizi onurlandırdık. Belediye Başkanımız Vahap Akay ve meclis üyelerimiz projemizi uygun buldu ve kısa sürede hayata geçirdi. Çerkezköylü 33 şehidimizin isimlerinin bulunduğu anıtın savaştan tam 100 yıl sonra açılmasından büyük onur duyduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
KURSLARIMIZ DEVAM EDİYOR
Kent konseyi yanında Hanımeli Sokak açılışın yaptıklarını anımsatan Serkan Karagöz, “Burada Çerkezköylülerin el işlerinin satışları yapıldı. Ev hanımlarımıza ticaret yapma imkanı sunduğumuz için çok mutluyum. 2015-2016 dönemi ön muhasebe kursumuz devam ediyor. Yaz tatilinde çocuklarımız için başlattığımız tiyatro kursumuz tamamlandı. Katılan öğrencilerimize başarı belgesi verildi. Büyükler için tiyatro kursumuz devam ediyor. Mart ayında oynanacak yeni bir oyun için hazırlanıyorlar. Çocuklarımız için satranç kursumuz devam ediyor. Saz kursumuz devam ediyor. Fotoğrafçılık sanatı ve takı tasarım kursları devam ediyor” dedi.
ÇERKEZKÖY’Ü BAŞARIYLA TEMSİL ETTİK
Ramazan Bayramı’nda “Bayramda Bir Çocuk da Sen Giydir” projesi kapsamında 255 ihtiyaç sahibi çocuğu giydirdiklerini kaydeden Karagöz, “SGK kurumu tarafından muhtarlara yeni yasalarla ilgili seminer verildi. 9 Ekim 2015’te gençlik meclisi başkanlığı ve yönetimi yeniden seçildi ve Özgün Geyiktepe yeniden başkan oldu. 29 Ekim’de 3 günlük bir fotoğraf sanatı sergisi yapıldı. Çevre sağlığı çalışma grubu başkanlığına M. Furkan Tülin seçildi. 24 Kasım öğretmenler günü kutlama programını güzel bir kokteylle burada kutladık. Ankara’da yapılan Türkiye Kent Konseyleri toplantısına katılarak ilçemizi en iyi şekilde temsil ettik” dedi.
PROJENİN MALİYETİNİN 4-5 MİLYON
Kadın meclisi yönetimi tarafından gerçekleştirilen “Üşüyen çocuk kalmasın” projesi ile bayanların yaptığı el işleriyle 120’ye yakın çocuğun giydirileceğini sözlerine ekleyen Karagöz, “Marmaris’te bulunan müzikli havuzlu su gösteri parkının ilçemizde uygulanması için proje hazırladık. Projenin maliyetinin 4-5 milyon gibi bir tutarı var. Köprünün yan tarafına 10 adet dükkan yapılarak bunları da cafe, restoran tarzı iş yerlerine satarak projenin maliyeti çıkartılabilir. Ayrıca belediyemizin uygun göreceği bir yere kanatlı hayvanların bulunduğu bir hayvanat bahçesi projemiz var. Çerkezköy’de de Kapaklı’da bulunan Kazak Gölü gibi bir gölet veya baraj yapılıp yeni bir piknik alanı oluşturmak istiyoruz” dedi.
Karagöz, “Hanımeli Sokağı olarak belirlenen yerin daha kalıcı dükkanlarla hanımların el işlerini satış yapabileceği mekanlar olarak yaptırılmasını istiyoruz. Her yeni doğan çocuğa bir fidan kampanyası projemiz var. Önümüzdeki dönem yine çeşitli hastalıklarla ve konularla ilgili seminerler vereceğiz.” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ