Ergene'de TESKİ temel attı

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (TESKİ) projesi olan Sağlık mahallesi ve Yeşiltepe mahallesi kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatının temel atma töreni, büyük

GÜNDEM 11.01.2016 11:50:00 0
Ergene

Ergene ilçesindeki altyapı sorunlarını çözmek için yapılacak olan inşaatın temel atma töreni Sağlık mahallesinde gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan temel atma törenine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve çok sayıda Ergeneli vatandaş katıldı.

Sözleşme bedeli KDV hariç 21 milyon 917 bin 174 TL olan inşaatın temel atma töreni öncesinde açıklamalarda bulunan TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, "Gerçekten bugün Tekirdağ’ımız için tarihi bir gün. Bugün Ergene tarihindeki en büyük yatırımlarından birinin temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Bu çok önemli bir proje ancak, Ergene için düşündüğümüz projeler bunlarla sınırlı değil. Ergene’nin içme suyu sıkıntısını biliyoruz. Bunun çözümü için de TESKİ olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Ben emeği olan herkese teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR
TESKİ Genel Müdürü’nden sonra konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, sağlıklı bir altyapıya kavuşmanın çok da kolay olmadığını belirterek, vatandaşlardan sabırlı olmasını istedi. Yapılan tüm faaliyetlerin vatandaşlar için olduğunu söyleyen Başkan Yüksel, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.
Çalışmaların Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinin eseri olduğuna değinen Tekirdağ Büyükehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene’ye bu hizmetlerin yetmeyeceğini, yeni projelerin yolda olduğunu söyledi. Ergene’nin henüz yeni bir ilçe olduğunu belirten Albayrak, "Ergene yeni ilçe statüsüne geçmiş olan bir ilçemiz. Ergene’nin tüm sorunlarını çözüp Tekirdağ’ın en güzel ilçelerinden biri yapacağız. Bizler Tekirdağ’a hizmetle mükellefiz. Hizmetle yatıp, hizmetle kalkıyoruz" ifadelerini kullandı.
Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak da yerel idarecilerin ilçeye yaptıkları faaliyetlerin olumlu olduğunu söyleyerek diğer projelerin de bir an önce faaliyete geçmesini sabırsızlıkla beklediğini belirtti.
CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ise, "Ergene’mize böylesine önemli bir projenin yapılıyor olmasını çok önemli buluyorum ve bunun bizim belediyeler tarafından yapılması beni ayrıca mutlu ediyor. Buradan bu proje için emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kaydetti.
Konuşmaların ardından Ergene Müftüsü, temel atma töreni öncesinde dualar okudu. Daha sonra Ergeneli vatandaşların yoğun coşkusu eşliğinde temel atıldı.