Akay: İşiniz çok zor!

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile Çerkezköy'de görev yapan basın mensupları ile Gabralı Otel'de akşam yemeğinde buluştu. Gazete

GÜNDEM 10.01.2016 15:31:00 0
Akay: İşiniz çok zor!

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında basın mensupları ile bir araya geldi. Yemek sonrası konuşan Başkan Akay, “Yerel basın mensupları yaşadığı şehri geliştirmek, güzelleştirmek, katkıda bulunmak için ellerinden geleni yapıyor. Hepimiz çalışırken Çerkezköy’ün geleceğini düşünmek, geleceğini inşa etmek için mücadele ediyoruz. Sizler de buna katkı sağlıyorsunuz. İlçemiz ciddi anlamda Devlet yatırımı bakımında eksiklik yaşıyor. Bu gerçekten yola çıkarak ucu bir siyasi partiye veya kişiye dokunur mu kaygısından uzak sorunları dile getirmemiz şart” dedi.

 

 

HAK ETTİĞİMİZ YATIRIMI ALAMIYORUZ
Devlet yatırımları konusunda iktidar partisinin söz sahibi olduğuna dikkat çeken Akay, “İlçemiz Tekirdağ’ın en çok göç alan ve nüfus artış hızı en yüksek olan ilçesidir. Bu nedenle Tekirdağ’da en fazla yatırım Çerkezköy’e yapılmalıdır. Bununla birlikte Tekirdağ en çok vergi veren iller sıralamasında 8’inci, yatırım almada 59’uncu, nüfus yoğunluğuna göre yatırım almada ise 70’inci sırada bulunuyor. Fakat maalesef hak ettiği yatırımları alamıyor” diye konuştu.

 

 

VELİKÖY SAHASI’NI ONARMAYACAĞIZ
Basın mensuplarının “Veliköy Stadı’nda onarım çalışması yapılacak mı?” sorusunu yanıtlayan Akay, “Burada daha önce 2 kez onarım çalışması yapıldı fakat sonuç hep aynı oldu. Bunun yerine Kızılpınar Sahası’nı yapacağız. Yakında ihaleye çıkacağız. Veliköy Sahası’nın bulunduğu alanı ise Gümrük ve TIR Parkı için düşünüyoruz. Bu sayede TIR’ların ilçe içine girmesini ve trafiği olumsuz etkilemesini önlemiş olacağız. Fakat bu kısa vadede olacak bir iş değil. Çok maliyetli bir iş. Bizim tek başımıza bu maliyetin altından kalkmamız mümkün değil. Konuyla ilgili görüşmelerimiz ve çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.
HABERLERİNİZ SAYESİNDE DSİ’DEN CEVAP GELDİ
Basın mensuplarına dere ıslah çalışmaları konusunda yaptıkları haberler için teşekkür eden Başkan Akay, “Yaptığınız haberler sayesinde DSİ yazılarımıza cevap verdi. Hükümet Caddesi’ndeki köprüyü trafiğe kapamamızı ve yer teslimini yapmamızı istediler. Biz hazırız. Bir an çalışmalara başlamalarını bekliyoruz. Sorunlarımızı hep beraber dile getirirsek sesimizi o kadar güçlü duyururuz” dedi. Akay günün anısına gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra basın mensuplarına çeşitli hediyeler takdim etti.
Haber / Ahmet KARDEŞ