Süleymanpaşa 2016'nın ilk Meclisi'ni yaptı

Süleymanpaşa Belediye Meclisi, 2016 yılının ilk toplantısını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi.

GÜNDEM 7.01.2016 14:40:00 0
Süleymanpaşa 2016

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın başkanlığında başlayan toplantıda 21 gündem maddesinin yanı sıra belediye meclisinin aralık ayında yapmış olduğu toplantısında ihtisas komisyonlarına havale edilen evrakların belediye meclisinde görüşülerek karara bağlandı.

 

 

KLARNETÇİ HASAN GİZLENCİ’NİN HEYKELİ YAPILACAK

Meclis gündemin 6. maddesinde yer alan “Belediyemiz tarafından şehrimize ait değerlerin gelecek kuşaklara tanıtılması ve aktarılması amacıyla; “Katil Hasan” lakaplı klarnet sanatçısı Hasan GİZLENCİ‟ nin heykelinin Süleymanpaşa İlçesinde uygun görülen bir yere yapılması talep konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.” maddesi ile ilgili olarak konuşan Eşkinat; “Soyut heykellerin yanı sıra somut heykeller konusunda da adım atmak istiyoruz. Bu şehrin marka değeri olmuş kişilerinin heykellerini şehrimize kazandırmak istiyoruz. Katil Hasan (Gizlenci) Tekirdağ kadar tanınan ünlü bir klarnet sanatçımız. Onu da ödüllendirmek ve ölümsüzleştirmek için meclisimize böyle bir talep getirdik.” diye konuştu.

Başkan Eşkinat’ın konuşmasın ardından madde oy birliği ile Kültür Komisyonuna sevk edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Süleymanpaşa Belediye Meclisi Ocak 2016 toplantısı sona ererken bir sonraki toplantının 3 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 10.00’da Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılacağı açıklandı.