Aşçılar Edirne'de buluşacak

Trakya Aşçılar Derneği, Edirne'de Uluslararası bir yemek şöleni yapmayı planlıyor. Uluslararası düzeyde şeflerin yarışacağı yemek şöleninde, Edirne ve Osmanlı mutfağının daha iyi ta

GÜNDEM 6.01.2016 13:06:00 0
Aşçılar Edirne

Trakya Aşçılar Derneği Başkanı Sedat Baduroğlu Edirne’de genişletilmiş bir yemek şöleni yapacaklarını söyledi. Üçüncüsünü yapmayı düşündükleri yemek festivalinin ‘Trakya Lezzet Şenlikleri’ adı altında Edirne’de yapmayı planladıklarını belirterek, şunrları söyledi:

“Edirne’mizde bu yıl değişik bir konsept düşündük, diğerlerinde yapmadığımız uluslararası yarışma yapmayı hedefliyoruz. Edirne’nin Osmanlı’ya 92 yıllık başkentlik yapmış olması nedeniyle konseptimizi Osmanlı mutfağı üzerine planladık. Bu yarışmaya uluslararası düzeyde katılımlar olması demek, Trakya’nın incisi, Edirne’nin tanıtımına katkı yapacağını düşünüyoruz. Bu yapmak istediğimiz Osmanlı mutfağının baz alındığı yemek festivalini, Mayıs ayı içinde düşünürken, Edirne’nin ileri gelenleri ile yapacağımız görüşmelerin ardından net bir tarih belirlenecek. Edirne Valimiz ve Belediye Başkanımızla yapacağımız görüşmelerin ardından hangi ülkelerin davet edileceği konusunda bilgilendirme yapacağız.”
GASTRONOMİ KUPASI’NDA DÜNYACA ÜNLÜ ŞEFLER YARIŞACAK
Edirne’yi Tanıtma Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar ise, “Yeni yapılacak bir yarışma emekleyen bir bebek diyebiliriz. Yaklaşık bir aydan beri Edirne, Tekirdağ ve Çorlu’da toplanıyorlar. Daha önce Tekirdağ ve Çorlu’dan sonra Edirne’de genişletilmiş bir festival yapmak isteniyor. Tabi dünyanın en güzel mutfaklarının olduğu Edirne’de yapmayı planlıyorlar. Burada festivalin geleceği ile görüşmeler yaptık. Bizim de burada yapmak istediğimiz hep, Osmanlı mutfağının gün yüzüne çıkarılmasıyla ilgili oldu. Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli ülkelerinden ünlü şefler gelecek. Edirne’de bir yemek şöleni düzenlenecek. Bunun içinde bir de gastronomi kupası verilmesi planlanıyor. Bu da çok güzel ve ilginç olacak. Çünkü Dünyanın ve Balkanların ünlü şefleri kendi aralarında yarılacaklar. Gerekli ziyaretlerin ardından Edirne lezzet şöleni ile karşılaşacağını düşünüyorum. Bu festivalin olgunlaşarak devam etmesini bekliyoruz. Ben şimdiden merak ediyorum ve heyecanlıyım. Ben derneğin fahri üyesiyim. Daha önceki organizasyonlarda ben de Edirne’yi temsil ettim. Bana bir ziyarette bulunarak plaket ve madalya takdim ettiler. Ben de kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Trakya Aşçılar Derneği tarafından yapılan organizasyonlarda katkı ve destek veren Edirne’yi Tanıtma Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar’a teşekkür plaketini Derneği Başkanı Sedat Baduroğlu verdi.