Kaymakam Kubilay'dan STK ziyaretleri

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, dün Sivil Toplum Kuruluşları'na ziyaretlerde bulundu. İlk ziyareti Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği'ne yapan Kaymakam Meti

GÜNDEM 4.01.2016 17:24:00 0
Kaymakam Kubilay

2016 yılının ilk resmi ziyaretini Gaziler’e yaptığını hatırlatan Kaymakam Kubilay, “Şehitlerimize ve ebediyete uğurladığımız gazilerimize Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hayatta olan gazilerimize sonsuz minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.”dedi. Kubilay daha sonra Sakatlar Derneği’ne geçti. Burada da engellilerin sorunlarını dinleyen Kubilay, engelli aracı talebine karşın ilgilenme sözü verdi. Kubilay son ziyaretini ise Beyazay Derneği’ne ziyarette bulundu. Kaymakam Kubilay, derneğin “Aşmak İçin Hareket Et” projesinden övgüyle bahsederken 2016 yılında da başarılı bir yıl geçirmeleri temennisinde bulundu.

 

 

İLK ZİYARET GAZİLER’E OLDU

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay 2016 yılının ilk resmi ziyaretini Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şubesi’ne gerçekleştirdi. Kaymakam Kubilay, ziyarette “Şehitlerimize ve ebediyete uğurladığımız gazilerimize Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hayatta olan gazilerimize sonsuz minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Sizler olmasaydınız bizler burada olamazdık” diye konuştu. Kaymakam Kubilay Türkiye Muharip Gaziler Çerkezköy Şubesini evi gibi gördüğünü belirterek her zaman destek vereceklerini ve yanlarında olacaklarını da sözlerine ekledi.

Türkiye Muharip Gaziler Çerkezköy Şubesi Bakanı Hasan Hüseyin Yarlıgan da Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendisine teşekkür etti. Yarlıgan ayrıca ebediyete göç eden şehitlere ve gazilere Allahtan rahmet dileyerek hayatta olan gazilere de mutlu ve sağlıklı bir yıl dileğinde bulundu.

 

 

 

İKİNCİ ZİYARET SAKATLAR DERNEĞİ’NE

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay 2016 yılının 2’nci ziyaretinde Türkiye Sakatlar Derneği Çekezköy Şubesi üyeleri ile bir araya geldi.  Kaymakam Kubilay,  ziyareti sırasında Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya’ya çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

BİNALARDA ENGELLİLER DÜŞÜNÜLMÜYOR

Dernek olarak engelli vatandaşların ihtiyaçları eğitimleri ve sosyal faaliyetlere katılabilmeleri anlamında çok çaba sarf ettiklerini söyleyen Hayrettin Çetinkaya ise “Bizim en büyük sorunumuz evimizden çıkıp hayat karışmak. Yapılan binalarda engelliler düşünülmüyor. Belediyelerden ricamız engellilerin düşünülmediği binalara iskan verilmememi. Bazı arkadaşlarımız evine sürünerek girip çıkıyor. Unutulmamalı ki hepimiz birer engelli adayıyız. Biz dernek olarak bir de engelli arabası tahsis edilmesini istiyoruz. Bunun için çalışmalarımıza başladık. Derneğimizin arabaya çok ihtiyacı var. Engelli bir arkadaşımız Çerkezköy’de faaliyet gösteren bir fabrikada çalışıyordu. Her sabah eşi önce kendisini sonra arabasını arabaya koyarak işe götürüp orada indirip işe bırakıp akşam da aynı şekilde geri alıyordu. Ama bu arkadaşımız kocasına yük olduğunu düşündüğü için işi bırakmak zorunda kaldı. Bir arabamız olsa böyle olmaz. Çalışmak isteyenleri bizler o arabayla alır işe bırakır evindeki engelli kardeşimizi alır bir gün bir AVM ye götürü güzel bir gün geçirmesini sağlar ve sosyal yaşamda daha aktif olmasını sağlarız.”diye konuştu.

Kaymakam Kubilay’da 2016 yılında ilk yapılması gereken iş olarak listeye engelli arabası talebini aldığını belirterek, “Biz bu durumu sayın valimize de ileteceğiz. Ama bunu herhangi bir kuruluş sosyal sorumluluk olarak yaparsa o zaman daha güzel olur.”dedi.

 

2015’TE ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALARINIZ OLDU

Kaymakam Kubilay, son ziyaretini Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi’ne yaptı.  Kaymakam Kubilay’ı Şube Başkanı Adnan Şahin ve dernek yönetimi karşıladı. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ziyaret ettiği Beyazay  Derneği üyeleriyle gerçekleştirdiği sohbette “Dernek olarak çok güzel çalışmalara imza attınız. Özellikle geçtiğimiz yaz ayı içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın da desteklediği ‘Aşmak İçin Hareket Et’ projesiyle aslında hiçbir şeyin engel olamayacağını gösterdiniz. Türkiye Beyazay Derneği olarak çok sayıda örnek projeye imza attınız. Bu çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Başarılı bir yıl geçirmenizi diliyorum” diye konuştu.

ALLAH’TA SİZDEN RAZI OLSUN

Kaymakam Kubilay’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi Başkanı Adnan Şahin de sevgi saygı ve hoşgörünün olduğu yerde engelin olmayacağını ifade ederek “Sayın kaymakamımız ziyaretiyle bizleri onurlandırdı. Kendisine böyle anlamlı bir ziyaretten dolayı ve her zaman yanımızda olduğu için şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah ülkemizde Aşmak için hareket et projesini daha da ileri götüreceğiz. Sizler yanımızda oldukça bizler her zaman kendimizi daha da güçlü hissediyoruz. Biz sizden razıyız sayın kaymakamım. Allah’ta sizden razı olsun” dedi.

 Haber/  Onur AYDIN