1911 zor da olsa kazandı

Tekirdağ Süper Amatör Lig'in 12'nci haftasında sahasında Aşağı Sevindiklispor ile karşılaşan 1911 Çerkezköyspor, karşılaşmadan Deniz (2) ve İsmail'in golleri ile 3-2 galip ayrıld?

GÜNDEM 3.01.2016 18:31:00 0
1911 zor da olsa kazandı

Mustafa Uğraş Stadı’nda oynanan karşılaşmaya 1911 Çerkezköyspor “Muzaffer Kurt, Oğuz Kaptan, Hayrettin Aydın, Tuna Akgüneş, Mesut Aytemiz, İsmail İnan, Gençağa Yılmaz, Emrah Çilingir, Deniz Sert, Gökay Alpçoğay ve Hakan Tice” on biri ile başlarken; konuk ekip Aşağı Sevindiklispor ise “Hilmi Orhan, Ender Gökçe, Hayrullah Üçgül, Güray İlhan, Ozan Ahmet Okutan, Serdar Balkan, Özkan Bülbül, Hüseyin Keleş, Onur Varol, Bilal Ercan Arıcan ve Soner Aran” on biri ile sahaya çıktı. Karşılaşma konuk ekip Aşağı Sevindiklispor’un başlama vuruşu ile başladı.  

SAHAYI FUTBOLCULAR VE YÖNETİCİLER TEMİZLEDİ

Karşılaşma öncesi karla kaplanan saha zemini 1911 Çerkezköyspor yöneticileri tarafından temizlendi. Başlama vuruşu öncesi son hazırlıkları kontrol eden karşılaşmanın hakemi, Aşağı Sevindiklispor kalecisi Hilmi Orhan’ın talebi üzerine altı pas içindeki kar birikintisinin yeniden temizlenmesini istedi. Altı pası temizlemeye çalışan saha görevlisine ev sahibi ve misafir takım oyuncularının da yardım etmesi renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

 

 

1911 GOLÜ ERKEN BULDU

Sahanın temizlenmesinin ardınan başlayan karşılaşmanın ilk dakikalarında her iki takım oyuncuları da temkinli bir futbol ortaya koydu. Oyunun kontrolünü eline alan 1911 Çerkezköyspor gol için rakip kaleye yüklenmeye başladı. Dakikalar 15’i gösterdiğinde 1911 Çerkezköyspor atak yönüne göre sol çaprazdan serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Gençağa Yılmaz’ın ortasına ayak uzatan İsmail İnan takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

 

 

GENÇAĞA SARI KART GÖRDÜ

Golü bulduktan sonra daha rahat bir futbol oynayan 1911 Çerkezköyspor geliştirdiği ataklarla gol bulup farkı artırmaya çalıştı. Maçın 20’nci dakikasında sağ kanattan ceza sahası içine giren Deniz Sert, içeride takım arkadaşı Hakan Tice’ye şık bir pas çıkardı. Hakan’ın sert şutunu, çizgide bulunan defans oyuncusu kornere çeldi. Karşılaşmanın ilk sarı kartını ise 1911 Çerkezköysporlu Gençağa Yılmaz gördü. Aşağı Sevindiklisporlu Hüseyin’e sert giren Gençağa Yılmaz, maçın hakemi tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

 

 

KALECİ FARKI ÖNLEDİ

İlk yarıda oyunun hakimiyetini tamamen eline alan 1911 Çerkezköyspor, dakikalar 30’u gösterdiğinde ikinci gole çok yaklaştı. Emrah Çilingir’in ara pasında defansın arkasına sarkan Deniz Sert, bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Deniz’in şutunu kaleci son anda tokatlayarak kornere çeldi. Bu pozisyondan hemen iki dakika sonra Gökay’ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Hakan Tice’nin sert şutu da kaleci Hilmi’de kaldı.

 

AŞAĞI SEVİNDİKLİSPOR PENALTI KAZANDI

1911 Çerkezköyspor aradığı ikinci golü karşılaşmanın 38’inci dakikasında buldu. Sol kanattan müthiş bir driplingle çizgiye inen Hakan Tice’nin güzel ortasına iyi yükselen Deniz Sert, şık bir kafa vuruşu ile takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti. Herkes ilk yarının 2-0 biteceğini düşünürken, konuk ekip 40’ıncı dakikada penaltı kazandı. Ceza sahası içine yapılan ortada Tuna’nın elle müdahalesi sonucu hakem beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Onur Varol, kaleci ile topu ayrı köşelere göndererek skoru 2-1 yaptı.

 

 

 

MAÇIN KIRILMA ANI

Maçın kırılma anı ise 44’üncü dakikada yaşandı. Gökay’ın pasında rakip defansın son adamından topu kurtaran Deniz Sert, arkadan yapılan müdahale sonucu düşürüldü. 1911’li futbolcuların kırmızı kart beklediği pozisyonda karşılaşmanın hakemi 4 numaralı Aşağı Sevindiklisporlu Güray İlhan’a sarı kartını gösterdi. Hakemin bu kararı 1911’li futbolculardan ve taraftarlardan büyük tepki gördü. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Gençağa Yılmaz’ın sert şutunu kaleci güçlükle çıkardı. Karşılaşmanın kalan dakikalarından başka gol sesi çıkmayınca ilk yarı 1911 Çerkezköyspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi. 

İLK OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ MİSAFİR TAKIMDAN

Karşılaşmanın ikinci yarısına ev sahibi takım 1911 Çerkezköyspor başladı. İkinci yarının hemen başında rakibişne sert giren Aşağı Sevindiklisporlu Bilal Ercan Arıcan, hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Dakikalar 52’yi gösterdiğinde konuk ekip oyuncu değişikliğine gitti. 3 numaralı oyuncu Hayrullah Üçgül oyundan alınırken, yerine 13 numaralı formasıyla Deniz Öngün oyuna dahil oldu. Karşılaşmanın ikinci yarısı sert mücadelelere sahne oldu. 1911 Çerkezköyspor’un farkı açmak için bastırdığı dakikalarda, konuk ekip kontra ataklarla beraberliği yakalamaya çalıştı.

ÖZKAN’DAN JENERİKLİK GOL

Mücadelenin 54’üncü dakikasında 1911 Çerkezköyspor rakip kalede bir kez daha tehlikeli oldu. Oğuz Kaptan’ın sağ kanattan yaptığı ortaya Mesut Aytemiz gelişine vurdu. Mesut’un şık vuruşunu rakip defans çizgiden çevirdi. Bu pozisyondan birkaç dakika sonra topla birlikte rakip kaleye doğru ilerleyen Emrah Çilingir, ceza sahası önünde düşürüldü. Topun başına geçen Gökay’ın sert şutu barajda kaldı. 1911 Çerkezköyspor’un yüklendiği dakikalarda, Aşağı Sevindiklispor kontra atakla beraberlik golünü buldu. Sol çaprazda topla buluşan Özkan, sol ayağıyla sert bir şut çıkararak jeneriklik bir gole imza attı ve skora dengeyi getirdi.  

ÖNCE DEĞİŞİKLİK SONRA GOL

Yenen golden sonra 1911 Çerkezköyspor oyuncu değişikliğine gitti. Teknikdirektör Sefer Ekizoğlu, Mesut Aytemiz’i oyundan alırken, yerine 8 numaralı formasıyla Selçuk Tekeci’yi soktu. Selçuk’un oyuna girmesiyle yeniden toparlanan 1911 Çerkezköyspor, oyuncu değişikliğinden 5 dakika sonra bulduğu golle yeniden öne geçti. Hakan Tice’nin sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortaya iyi yükselen Gökay, kafayla topu Deniz’in önüne bıraktı. Deniz’in sert şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. Deniz kendisinin iki, takımının üçüncü golüne imza atarak 1911 Çerkezköyspor’u bir kez daha öne geçirdi. 

KARTLAR HAVADA UÇUŞTU

Mücadelenin 74’üncü dakikasında Aşağı Sevindiklisporlu Hüseyin Keleş, sağ kanattan ilerleyen Emrah Çilingir’i düşürünce sarı kartla cezalandırıldı. Bu pozisyondan sadece iki dakika sonra Aşağı Sevindiklisporlu Serdar da hakeme itirazdan sarı kart gördü. 81’inci dakikada 1911 Çerkezköyspor bir kez daha oyuncu değişikliğine gitti. Gökay oyundan alınırken, yerine 17 numaralı formasıyla Salih İzmir girdi.

SAHA KARIŞTI

Maçın son dakikalarında sahalarda görmek istemediğimiz olaylar yaşandı. Aşağı Sevindiklisporlu Serdar’ın Deniz’e sert müdahalesi sonrası ortam birden gerildi. Bu sırada 1911 Çerkezköysporlu Salih ile Aşağı Sevindiklisporlu Melih Hatipoğlu birbirlerinin üzerine yürüdü.

BAŞKAN SAHAYA GİRDİ

Bu sırada Aşağı Sevindiklispor Kulübü Başkanı İlkay Gündoğan da sahaya girdi. Rakip takımın başkanının sahaya girmesine 1911 Çerkezköy yönetimi ve taraftarları tarafından büyük tepki gösterilirken, karşılaşmanın hakemi ise “O olayları yatıştırmak için sahaya girdi” ifadelerini kullandı. Olayların yatıştırılmasının ardından 1911 Çerkezköysporlu Salih ile Aşağı Sevindiklisporlu Melih Hatipoğlu sarı kartla cezalandırıldı. Rakibine sert giren Serdar da ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Karşılaşmanın kalan dakikalarından başka gol sesi çıkmayınca mücadele 1911 Çerkezköyspor’un 3-2 üstünlüğü ile sona erdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ