Edirneli öğrenciler Bilim Olimpiyatları'na katıldı

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği, Eskişehir Kültür Başkenti Ajansı Desteği ile "2. Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı" proje yarışması Türkiye ve 16 Türk Dünyası ülkesinin,

GÜNDEM 3.01.2016 18:29:00 0
Edirneli öğrenciler Bilim Olimpiyatları

Tasarım ve Buluş dalında genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik amacıyla düzenlenen 2. Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı Proje Yarışması’na yurt içi ve yurt dışından toplam bin 257 başvuru yapıldı. Bu projelerden yurtiçinden 60, yurt dışından 40 olmak üzere toplam 100 proje Eskişehir’de yapılan final sergisine davet edildi.

23-25 Aralık tarihlerinde Eskişehir’de gerçekleştirilen, Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği, Eskişehir Kültür Başkenti Ajansı Desteği ile “2.Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı” proje yarışması Türkiye ve 16 Türk Dünyası ülkesinin, öğrenim gören 11-15 yaş öğrencileri arasında düzenlendi.

BAKAN AVCI EDİRNE STANDINI ZİYARET ETTİ
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından açılışı gerçekleştirilen “2. Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları” proje yarışmasına, Edirne Zihinler Atölyeleri 3D Tasarım Atölyesi ve Edirne Hacıilbey Mensucat Santral Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Cevat Emre Bostancı, Fen Bilimleri Öğretmeni Şefika Tekin danışmanlığında hazırladığı ‘Tasarım’ alanındaki ‘İnsansız Deniz Botu’ adlı projesi ile katıldı. Bakan Nabi Avcı, Edirne standını ziyaret ederek ‘İnsansız Deniz Botu’ adlı proje hakkında bilgiler aldı.