Kapaklı'da eğitim devrimi

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, ilçeye bağlı Karaağaç Mahallesi'nde yapımı devam eden İmam Hatip Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu.

GÜNDEM 29.12.2015 16:47:00 0
Kapaklı

Nüfusu her yıl yaklaşık yüzde 10 oranında artan Kapaklı’da derslik sayısının yetersizliğine dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, “2016-2017 döneminde 2 lise, 1 ortaokul ve 1 de anaokulumuzun eğitim öğretim vermeye başlayacak olması, derslik sıkıntımızı bir nebze de olsa giderecektir” dedi.
İMAM HATİP LİSESİ İNŞAATINI İNCELEDİ
Kapaklı’ya bağlı Karaağaç Mahallesi’nde yaklaşık 7 ay önce temeli atılan lise inşaatında incelemelerde bulunan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Okulumuzun kaba inşaatı tamamlanmak üzere. Mart ayı sonuna kadar yüklenici firmanın çalışmalarını tamamlayıp, okulu teslim etmesi gerekiyor. 24 derslikli olan okulumuz Kapaklı İmam Hatip Lisesi olarak hizmet verecek. Şu anda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de içinde bulunduğu binada Anadolu Lisesi ile İmam Hatip Lisesi birlikte eğitim öğretim veriyor. Bu okulumuzun devreye girmesi ile Anadolu Lisesi öğrencileri mevcut binalarında, İmam Hatip Lisesi öğrencileri de yeni binalarında daha iyi eğitim öğretim görebilecek” dedi.

 

 


MÜFETTİŞ RAPORU BEKLENİYOR
İlçedeki eğitim öğretim durumu hakkında açıklamalarda bulunan Kapaklı Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, “İmam Hatip Lisesi’nin yanı sıra Atatürk Mahallesi’nde de 24 derslikli Ticaret Meslek Lisesi yapılıyor. Bu okulumuzun yapım çalışmaları tamamlandı. Yakın zamanda Valilikten bir müfettişimiz gelerek okulumuzda incelemelerde bulunacak. Kesin kabulünün yapılmasının ardından okulumuz, 2015-2016 eğitim öğretim döneminin ikinci yarısında hizmete girecek” açıklamalarında bulundu.
2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNE YETİŞTİRİLECEK
2015-2016 döneminde ilçeye bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde 21 derslikli İbni Sina İlkokulu ile Atatürk Mahallesi’nde 8 derslikli Kapaklı Belediyesi Anaokulu’nun eğitim öğretime başladığını anımsatan yetkililer, “Bunların yanında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesi’nde yaptırılan 40 derslikli ortaokulun yapımı da 2016 yılı içinde tamamlanacak. Bu okulumuzun da 2016-2017 eğitim-öğretim dönemine yetiştirilmesi planlanıyor” ifadelerini kullandı.
Haber / Ahmet KARDEŞ