Sahte taltif ile zimmete 600 bin TL geçiren polise hapis cezası

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Lojistik Şubesi'nde mutemet olarak görev yapan polis memuru Recep C., geçen yıl kendisi adına sahte taltif evrakı hazırlayıp yaklaşık 600 bin lira zimmetine para geçird

GÜNDEM 29.12.2015 16:41:00 0
Sahte taltif ile zimmete 600 bin TL geçiren polise hapis cezası

Daha sonra Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’nün Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunması üzerine hakkında ’resmi belgede sahtecilik ve zimmete para geçirme’ suçlarından dava açıldı. Yaklaşık 1 yıl süren yargılama sırasında emekli olan ve tutuksuz yargılanan Recep C, geçen Cuma günü Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. 


12.5 YIL HAPİS VE 1 MİLYON LİRA PARA CEZASI 

Hakkındaki iddiaları "sahte evrak düzenlemedim, suçlamaları kabul etmiyorum" diyerek reddeden Recep C’nin 1.5 yıl içerisindeki farklı zamanlarda kendi adına sahte taltif evrakı düzenlediği ve zimmetine emniyet kaynaklarından 581 bin 291 lira geçirdiği tespit edildi.

Mahkeme heyeti polis memuru Recep C’ye ’resmi evrakta sahtecilik ve zimmetine para geçirmek’ suçlarından 12 yıl 6 ay hapis cezası ile 968 bin 700 lira para cezasına mahkum etti. Heyet ayrıca, emekli olan polis memuru Recep C’nin kuvvetli suç şüphesi nedeniyle kaçabileceği kanaatine vararak tutuklanmasına karar verdi. Recep C., duruşmanın ardından cezaevine konuldu.