Şoförler Odası'ndan 'İletişim suçları'na karşı broşürlü destek

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş son günlerde ülke genelinde artan telefon dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyarmak için hazırladığı 10 bin

GÜNDEM 28.12.2015 13:24:00 0
Şoförler Odası

Polisin ‘İletişim suçları’ diye tabir ettiği telefon yoluyla dolandırıcılık yapanlara karşı son günlerde başta kamu kurumları olmak üzere STK’larda harekete geçti.

10 BİN BROŞÜR BASTIRDILAR

Oda olarak hem vatandaşı hem de sayısı oldukça fazla olan şoför esnafını uyarmak ve telefon dolandırıcılarına dikkat çekmek için çalışma başlattıklarını dile getiren Yaşar Kuş,  “Son günlerde ülke çapında baş gösteren telefon dolandırıcılına karşı halkımızı ve şoför esnafımızı uyarmada fayda gördük. Bu nedenle hazırladığımız 10 bin adet broşürü iş yerlerine, kahvehanelere, otobüs terminaline, minibüsçülere ve oda üyelerimize dağıtımını yaparak halkımızın telefon dolandırıcılarına karşı uyanık olması konusunda dikkat çektik.”dedi.

BROŞÜRDE YAPILAN UYARILAR

Çerkezköy Şoförler Odası tarafından hazırlanan broşürlerde telefon dolandırıcılığına karşı yapılan uyarıda şunlara yer veriliyor “Telefonla sizi arayarak veya mesaj göndererek kendilerini ‘savcı, hakim, polis, asker, bankacı, sigortacı, sağlık çalışanı’ gibi tanıtıp,sizlerin bir terör olayına karıştığınızı, adli bir konuda suçlu olarak tespit edildiğinizi veya sigorta chek up hizmetleri nedeniyle borçlu olduğunuz, hasta, mağdur kişilere yardım kampanyası yapıldığı gibi ifadelerle para, ziynet eşyası,internet/banka şifresi talep edenlere inanmayın.Telefonunuzu derhal kapatıp vakit kaybetmeden en yakın polis merkezine müracaat ediniz.Şoför esnafı arkadaşlarımızı bu tür dolandırıcılık vakalarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz.benzer vakaları yaşayanların en kısa zamanda polis ile iletişime geçmelerini öneriyoruz.unutmayınız ki, hiç bir kamu görevlisi kontör veya para istemez. Her telsiz sesi polis değildir. Bu gibi durumlarda 155 Polis İmdat’ı arayınız bu hat ücretsizdir.”denildi.

Haber/Seyit SÜREN