Edirne'de referandum yapılacak

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'nin gelecekteki 50 yıllık altyapı sorununu çözmek için 10 Ocak 2016 tarihinde referanduma gideceklerini söyledi. Altyapı sorunun çözülmesi için Edirnelilerin

GÜNDEM 23.12.2015 14:00:00 0
Edirne

Başkan Recep Gürkan, Edirne Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen arasında imzalanan toplu sözleşmede Edirne Belediyesi’nin 2016 yılında itibaren yeni bir yapılandırmaya gideceğini söyledi.

"KENDİMİZİ GÜNÜN KOŞULLARINA UYARLAMAMIZ GEREKİYOR"
Yapılandırmanın Edirne Belediyesi’nin günün şartlarına ve teknolojik gelişmeleri ayak uydurması amacıyla gerçekleştirileceğini ifade eden Gürkan, “2016’dan başlayarak belediyemizde de yeniden yapılanmaya, yenileşmeye, güncellemeye gideceğiz. Birçok birimde o birime mahsus yapılandırmamız olacak. Bu kimsenin işten çıkarılacağı, görev değişikli yapılacağı anlamına gelmiyor. Çalışma koşullarının iyileşmesine, görev tanımlarının revizyonla yenilenmesine, bir mantalite değişikliğine gideceğiz. Kendimizi günün koşullarına uyarlamamız gerekiyor. Edirne Belediyesi’ni hem araç gereç ve ekipman olarak, hem de eğitim olarak Edirnelilere daha iyi hizmet sunan bir belediye haline getireceğiz” diye konuştu.
"3 YIL ÇOK ZOR GEÇECEK"
2016 yılında itibaren Edirne’de alt yapıda yaşanan sorunları da çözüme kavuşturacaklarını ifade eden Gürkan, “Kanalizasyonuyla, yağmur suyuyla, atık su aratmayla ve içme suyu şebekesiyle Edirne’nin alt yapısını komple yenileyeceğiz. Çok zor ve büyük bir işe giriyoruz. Edirnelilerin önümüzdeki 50 yıllık altyapı sorunun tamamen çözeceğiz. Edirne’de ne su patlağı, ne kanalizasyon taşması ne de yağmur suyu birikintisi olmayacak. Bunun için belki de Türkiye’de ilk defa denenen yöntemle 10 Ocak 2016’da 24 mahallede referandum yapacağız, halka soracağız: ‘Alt yapıyı yenileyeceğiz. Tüm bu işlemleri parça parçama mı yapalım, hepsini aynı anda mı yapalım’ diye. ‘3 yıl beraber çile çekmeye var mısınız’ diyeceğiz. Çünkü biz Belediye’de demokratik bir yönetim kurmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.