Öğrenciler okulda eğlenceli vakit geçirecek

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından desteklenen, Ergene Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Velimeşe Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Ergene Halk Eğitim Müdürlüğü ortakl?

GÜNDEM 23.12.2015 13:45:00 0
Öğrenciler okulda eğlenceli vakit geçirecek

Ergene Kaymakamlığı’nda yapılan açılış törenine Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, davetliler, öğretmenler katıldı. Projenin koordinatörü ve uygulama sorumlusu olan Veteriner Hekim İlke Kızıltoprak toplantının hemen başında projeyi tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Kızıltoprak’ın sunumundan sonra bir konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Ajansın destek programlarına başladığı günden bu yana Trakya eğitimine 5 milyon liranın üzerinde bir destek verdiğini söyledi. Açılış programının son konuşmasını yapan Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak da proje kültürünün geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

 

 

 

ÖĞRENCİLER OKULA KEYFLE GELECEK

Proje, Ergene’de  Velimeşe Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne kayıtlı ortaöğretim öğrencilerinin okula düzenli gelmelerini sağlayarak eğitimli, kültürlü ve donanımlı insan gücünü yükseltmek; öğrencilerin okulda geçirdikleri zamanı daha verimli, eğlenceli hale getirerek okul terklerini önlemek amacıyla yapıldı. 2014 Sosyo Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan proje öğrencilerin daha eğlenceli ve verimli zaman geçirecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri hobi odası kurulacak, açık alan spor parkı oluşturularak okula gelen öğrencilerin okul saati içinde kaçışlarını önleyebilmek için okulun dış güvenliğini sağlayacak kamera sistemi kurulacak. Ayrıca projenin ortağı olan Ergene Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü durumu iyi olmayan ve bu sebeple okulunu terk eden öğrencilere nakdi yardım yapacak ve veli ziyaretleri yapılabilmesi için okula araç kiralanacak.

Yaklaşık bütçesi 102 bin TL olan “Okullar Donanıyor, Okul Terki Azalıyor” projesinin 94 bin TL’si Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılandı.

Marmara Haber