Edirne esnafından Meriç ve Tunca kenarındaki yıkımlara itiraz geldi

Geçtiğimiz günlerde, Devlet Su İşleri Edirne 11. Bölge Müdürlüğü, taşkınların yaşandığı Meriç ve Tunca nehirlerinin kıyısında 33 işletmeye su taşkınları gerekçe gösteriler

GÜNDEM 22.12.2015 14:53:00 0
Edirne esnafından Meriç ve Tunca kenarındaki yıkımlara itiraz geldi

Gerekli yerlere yazıyla itirazlarını yaptıklarını belirten EDESOB Başkanı İnağ, “Davamızı açtık bekliyoruz. Vali bey Perşembe günü genel müdürlüğe de gideceğini söylemişti, oradan da bir açıklama bekliyoruz. Oradaki açıklamaları bilemiyorum ama bir gerçek var, kiminle görüştüysem, ilin en ileri gelenlerini tutun da herkesin ortak düşüncesi orada yıllardır, zaten reklamı yapılan, nehir yataklarını temizleyelim. Ardından baypas kanalı açılıyor ki, bu ikisinin çözüm olacağını düşünüyorum. Bunların yapılması gerekiyor, zaten metreküp saniye debileri tutuyor o zaman. 2150 ila 2400 metreküp saniye debi olduğunda ulaşım kesiliyordu. Kanaldan 750 metreküp saniyede su verileceğine göre, nehirde 18 tane ada var, sonradan oluşmuş ağaçlarla kaplı, önce bunlar bir temizlensin” dedi.

“DEVLET ADİL VE ADALETİNİ BIRAKTIĞI AN BİRÇOK KAOSA NEDEN OLURSUNUZ”
EDESOB Başkanı İnağ, “Orada bırakın yıkmayı, ki yıkamazsınız. Neyi yıkıyorsunuz? Tescilli binalar var, vakıflara ait binalar var, ruhsatlı binalar var. Ben karar aldım ile olmaz bu işler. Devlet adildir, devlet adil ve adaleti elinden bıraktığı an birçok kaosa neden olursunuz. Doğuyu görüyoruz neler olduğunu, batıyı da mı bozmak istiyorlar. Çok yanlış bir yolda memur zihniyetindeki arkadaşlarımız, onu bıraksınlar. Hızlı trenden bahsediyoruz, havaalanından bahsediyoruz. Yarın İstanbul buraya aktığında, onları nerede ağırlayacağız? Oralara daha bir sürü dediğim gibi betonarme olmaz da çağa uygun çelik konstrüksiyon, artık bu işin teknik kısmı, lokantalar çay bahçeleri ile takviye yapmamız lazım. Orası bizim can damarımız. Edirne’nin değil Trakya’nın can damarı, yarın hızlı tren geldiğinde belki de İstanbul’un can damarı olacak” şeklinde konuştu.
BELEDİYE TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYDU
Hızlı tren geldiğinde Yunanistan’ın buraya akacağını kaydeden Başkan İnağ, “Güzel rekreasyon alanları, değişik düzenli güzel alanlar yaparsak. Belediye başkanımızın bu konuda çok değişik projeleri var. Bakın Sarayiçi bölgesine bir proje hazırlandı. Kalkınma marifeti ile orası çözülecek. Belediye taşın altına eline koydu, ben Recep başkanımız bu konuda çok güveniyorum. Bu işlerin üstesinden geleceğine inanan insanlardanım. Orasını da güllük gülistanlık yapacaktır. Orada bir sürü esnaf ve çalışanlar ekmek yiyecektir. Edirne’nin işçi sayısını biliyorsunuz, malumunuz 10 bin ile 13 bin arasında, bunun 3 binine orada ekmek versek fena mı olur. Yıkarsak ne olur? Bir o kadar daha işsiz, işsizler ordusuna katılacaktır. Devlet bunu ister mi? Bunun bir an önce çözüleceğine inanıyorum. Hayırlısıyla bir an önce çözüleceğine inanıyorum. Kimse 1958’in gününde değiliz, bugün yıllardan 2015, ona göre düşünmemiz lazım” ifadelerini kullandı.