Çerkezköy kışa hazır!

Çerkezköy Belediyesi Ocak ayı öncesinde don ve buzlanmalara karşı gerekli tedbirlerin alındığı ifade edildi. İçinde bulunduğumuz kış aylarında herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için gerekl

GÜNDEM 21.12.2015 15:04:00 0
Çerkezköy kışa hazır!

Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş ile birlikte yapılan kış hazırlıklarını incelemek için dün saat 10.00’da Çerkezköy Belediyesi Teknik Hizmetler Müdürlüğü’nü ziyaret eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy Belediyesi, etkili olabilecek kar yağışı ve buzlanmalara karşı gerekli önlemlerini almıştır. 30 kişilik ekiple 24 saat esasına göre çalışmalar yürütülecek. Bununla ilgili gerekli planlamalar yapıldı. İnşallah bu kışı hiçbir olumsuzluk yaşamadan atlatacağız” diye konuştu.

 

 

DEPODA 90 TON TUZ VE 20,5 TON DA SOLÜSYON VAR
Geçen yıl kış çalışmaları kapsamında 120 ton tuz ve 30 ton solüsyon kullanıldığını hatırlatan Başkan Vahap Akay, “Şu an itibariyle belediyemize ait depolarda 90 ton tuz ve 20,5 ton da solüsyon bulunmaktadır. Ayrıca 1 tuz serpme makinesi, 1 solüsyon makinesi, 1 kar küreme makinesi, 4 kepçe, 2 greyder ve 2 de kamyondan oluşan araç parkurumuz da çalışmalarda kullanılacaktır” ifadelerini kullandı.
ZABITA SÜREKLİ DEVRİYE GEZECEK
Özellikle rampalar ve Atatürk Viyadük’ünde meydana gelebilecek buzlanma olaylarına karşı ekiplerin periyodik aralıklarla gerekli kontrolleri yapacağını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Buzlanma olaylarında tehlike arz eden bölgeler sürekli devriye gezen zabıta ekiplerimizce düzenli periyotlarla kontrol edilecek. Herhangi bir olumsuzlukta hemen Teknik Hizmetler Müdürlüğü’ne bilgi verilecek. Ekiplerimiz de en kısa sürede duruma müdahale edecek” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ