Çerkezköy'e ilk kez bisiklet yolu yapılacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçenin ilk bisiklet yolunun Namık Kemal Bulvarı'na yapılacağını açıkladı. AMACIMIZ TRAFİK AKIŞINI HIZLANDIRMAK Proje ile ilgili Belediye Başkan Yardımc

GÜNDEM 18.12.2015 17:01:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Belediyesi olarak, yaptığımız ve yapacağımız düzenlemelerle bu sorunu minimize etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bir yandan trafik akışını hızlandırmak için çalışırken, bir yandan da vatandaşlarımızın güvenliği için alternatif yaya geçitleri yapıyoruz” dedi.
BİSİKLET YOLUNU BÜYÜKŞEHİR YAPACAK
Bugüne kadar Çerkezköy’ün hiçbir noktasında ‘Bisiklet Yolu’ yapılmadığına dikkat çeken Başkan Vahap Akay, “Bu kapsamda da elimizi taşın altına koyduk. Büyükşehir Belediyesi 11 ilçeden de bisiklet yolu yapılması için birer cadde belirlenmesini talep etti. Tüm ilçeler konuyla ilgili projelerini hazırlayıp teslim ettikten sonra, Büyükşehir Belediyesi ihaleye çıkacak. 2016 yılı içinde Çerkezköy ilk bisiklet yoluna kavuşacak” ifadelerini kullandı.
PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Çerkezköy Belediyesi olarak ilk bisiklet yolunun Namık Kemal Bulvarı’na yapılmasını uygun gördüklerini dile getiren Başkan Vahap Akay, “Narin Kavşağı’ndan Mezbahane Kavşağı’na kadar olan kısıma bisiklet yolu yapılacak. Proje çalışmaları başladı. Proje kapsamında kaldırımlar ve orta refüj de yeniden düzenlenecek. Bu projenin tamamlanmasının ardından diğer caddelerimizde de bisiklet yolları oluşturacağız. Önceliğimiz Fevzipaşa Caddesi ve Cengiz Topel Caddesi olacak” açıklamalarında bulundu.
Haber / Ahmet KARDEŞ